dijous, 2 de gener del 2014

Desestimada una denúncia de l'Estat contra Vilablareix

La delegació del govern estatal la va presentar al febrer per la moció de suport a la plataforma Diem Prou. 
El jutge n'ha de resoldre una altra del juliol, contra la defensa de la sobirania fiscal.



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/01/2014 
Vilablareix (Gironès).- 

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha desestimat la denúncia que la delegació del govern de l'Estat va interposar al febrer contra l'Ajuntament de Vilablareix per una moció de suport a la plataforma Diem Prou. En la moció, que va tenir el suport dels tres grups del ple (ERC, CiU i PSC), es defensava que els impostos es paguessin a l'agència tributària catalana, i no a la de l'Estat. 
L'alcalde del municipi, David Mascort (ERC), celebra la decisió del jutge: “Tal com era d'esperar, en aquest cas, la justícia ha tingut seny i ha desestimat la demanda.” Aquesta demanda l'havia impulsada la delegada del Govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna.  Mascort va recordar que la moció “no implicava cap mena d'actuació”, sinó que era una mostra de suport del govern local a la plataforma i a favor de la hisenda pròpia. L'alcalde considera, a més, que es podrien demanar responsabilitats a Llanos de Luna “per fer perdre tant de temps i tants de diners a les administracions, a la seva també, i al jutjat, per un procés que tothom sabia que no tenia cap mena d'implicació”. 
Moció per la sobirania 
Mascort opina que “la croada d'aquesta senyora contra tots els municipis de Catalunya que defensem poder pensar diferent [...] s'està demostrant que no té cap mena de sentit.” La moció de Diem Prou es va aprovar en el ple de març de 2012.
No és l'única denúncia que Llanos de Luna ha presentat contra una decisió unànime del ple de Vilablareix. El juliol passat en va presentar també una per una moció a favor d'exercir la sobirania fiscal. En aquest cas la moció es va aprovar el maig del 2013.
D'altra banda, aquest desembre, els grups del ple municipal van consensuar i aprovar una moció de suport a la celebració de la consulta sobiranista del 9 de novembre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada