dissabte, 21 de desembre del 2013

Un militar de la base logística i d’entrenament bèl·lic de Sant Climent Ses Cebes per fer guerres imperialistes de la NATO, com ara a l’Afganistan, i que anava begut, provoca un accident mortal a Masarac i mata un guàrdia civil

El conductor del turisme, que quadruplicava la taxa d'alcohol permesa, va envair el carril contrari i va topar de front amb un motorista. 
La víctima és Socorro Delgado, un guàrdia civil de trànsit a la reserva que vivia a Figueres.   
En el sinistre hi han participat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre efectius dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies i l'helicòpter del SEM.  
La via s'ha tallat en el punt de l'accident durant més de tres hores.
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/12/2013 
(Agències) Masarac (Alt Empordà).- 

Un guàrdia civil, conductor d'una moto, ha mort aquest dissabte a Masarac (Alt Empordà), prop de la Jonquera,  després de col·lidir frontalment amb un turisme que conduïa begut un militar de la base logística espanyola per fer guerres imperialistes de la NATO, com ara a l’Afganistan, que hi ha als termes municipals Sant Climent Ses Cebes i Espolla, també a tocar la frontera del Pirineu mediterrani. La víctima mortal és Socorro Delgado, de 62 anys, veí de Figueres i que estava a la reserva després d'haver estat destinat a l'àrea de trànsit de la Guàrdia Civil espanyola. El causant del xoc gairebé quadruplicava la taxa d'alcohol permesa en el moment de l'accident.
Els fets han tingut lloc pels volts de tres quarts de dues del migdia, al quilòmetre 8 de la carretera GIV-6024. Els serveis d'emergència han rebre una trucada que alertava que dos vehicles han xocat frontalment després que un d'ells envaís el carril contrari. El militar, conductor del turisme, ha envaït el carril contrari. Així, el militar ha perdut el control del vehicle, ha topat contra la tanca de protecció de la GIV-6024 i seguidament ha envaït el carril contrari. Per l'altra banda venia un grup de tres motoristes. Dos d'ells han pogut evitar el xoc amb el turisme, però no així el tercer. 
De resultes de la topada, el turisme i la moto s’han incendiat. Malgrat la gravetat del xoc el conductor del turisme ha sortir ben parat i ha resultar il·lès. En canvi, el motorista ha resultar ferit de molta gravetat, cosa que ha provocat la seva mort a causa d’aquesta imprudència temerària del militar de la base de Sant Climent Ses Cebes.
Fins al lloc dels fets s’han desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius dels Bombers de la Generalitat, ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter medicalitzat. Els sanitaris han intentat reanimar el guàrdia ferit, però finalment ha acabar morint en el mateix lloc de l'accident. 
Immediatament després dels fets, els agents dels Mossos d'Esquadra han realitzar una prova d'alcoholèmia al militar, conductor del turisme, que ha donat un resultat positiu de 0,88 mg d'alcohol per litre d'aire espirat. Atès que gairebé quadruplicava la taxa d'alcohol permesa, els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor, que havia exposat la seva condició de membre de l’exèrcit espanyol, per un delicte contra la seguretat viària i un altre delicte d'homicidi imprudent.  
En el sinistre de Masarac hi han participat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre efectius dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies i l'helicòpter del SEM. La via s'ha tallat en el punt de l'accident durant més de tres hores. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada