dimecres, 6 de novembre del 2013

Una fuita d'amoníac a les Preses fa activar el Plaseqcat

Per una fuita d'amoníac a l'empresa Embutidos Turón




 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/11/2013 
Les Preses (La Garrotxa).-  

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre preventivament la fase d'alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya per una fuita d'amoníac a l'empresa Embutidos Turón de les Preses.

Mentre els bombers treballaven per localitzar el lloc de la fuita i per solucionar-la, es van evacuar els treballadors de l'empresa. Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van informar que no hi havia hagut afectats. 

L'amoníac és un producte tòxic que es percep olfactivament amb molta facilitat en concentracions molt inferiors als índexs de toxicitat i que s'utilitza en aquest tipus d'instal·lacions càrnies com a refrigerant. La quantitat d'amoníac alliberada a l'aire no va ser gaire important; això no obstant, es va demanar el confinament preventiu dels veïns de les cases situades en un radi de 200 metres de l'empresa. Emergències els va demanar que tanquessin portes i finestres i que aturessin els sistemes de climatització i ventilació.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, que depèn de Protecció Civil de la Generalitat, ha coordinat els treballs de detecció i control de la fuita i ha dictat les mesures de seguretat pertinents per als treballadors i veïns.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada