divendres, 15 de novembre del 2013

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners dóna suport a la querella contra l’Estat pels crims de la dictadura franquista

Festa de la ‘liberación', a Hostalric, el dia 1 de febrer del 1943
Es reclama a l’Estat espanyol l’anul·lació dels judicis sumaríssims duts a terme durant la Dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme i s’envia una còpia de l’acord al Jutjat Central de Buenos Aires i al Ministeri de Justícia  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/11/2013 
Santa Coloma de Farners (La Selva).- 

El ple de Santa Coloma de Farners (la Selva), celebrat el passat dilluns al vespre, va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d’ERC de suport a la querella contra l’Estat espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys, l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Lluís Mon i Pasqual i 46 representants polítics catalans més. Fins i tot el regidor del PP hi ha votat a favor.  
En aquesta moció, es manifesta “el suport de l’Ajuntament a la querella presentada al Jutjat Federal núm.1 de Buenos Aires contra l’Estat espanyol per aquests crims”.   
També “es reclama a l’Estat espanyol l’anul·lació dels judicis sumaríssims duts a terme durant la Dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme” i “enviar una còpia de l’acord al Jutjat Central de Buenos Aires i al Ministeri de Justícia”. 
El diputat Joan Tardà va presentar el passat 15 d’octubre una querella criminal a la justícia argentina contra l’Estat espanyol per “crims contra la humanitat” durant el franquisme, la qual va ser admesa a tràmit per la jutgessa María Servini. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada