diumenge, 17 de novembre del 2013

L’advocat de quatre mossos del cas Benítez milita a Ciutadans i escriu a ‘La Razón’

Fuster-Fabra també va ser l'advocat defensor del general Galindo, condemnat per assassinat i pertinença a la banda terrorista d’Estat dita GAL  





[17/11/2013] 

Resulta que Josep Maria Fuster-Fabra, advocat defensor de quatre dels vuits mossos d'esquadra encausats per l’homicidi de  Juan Andrés Benítez, al carrer Aurora del Raval de Barcelona pertany al partit espanyolista i populista Ciutadans/Ciudadanos d’Albert Rivera. El trobem presentant, amb Albert Rivera, Albert Boadella i Arcadi Espada, el partit Ciudadanos a Madrid. Surt a la fotografia.
Fuster-Fabra comparteix jugada i informació amb Albert Rivera. D’aquesta manera Rivera és una de les persones més ben informades el cas Benítez.
Fuster-Fabra, l'advocat de mossos, també és articulista del diari ‘La Razón’. I no s'hi mossega pas la llengua: en aquest article ens explica per què no va manifestar-se l'Onze de Setembre, en aquest per què sí que es manifestà el dia de la Hispanitat, cosa rara, diu, perquè normalment “sólo acudo al acto de la Patrona que hace la Guardia Civil' (el Pilar) i també podeu llegir el fantàstic 'Mi encaje en Cataluña' on ens informa que és descendent de l’antic diputat i alcalde de Barcelona Ferran Fabra i Puig (1866-1944) i de quina serà la seva actitud en cas d'independència: negar-se a tenir la nacionalitat catalana i considerar-s’hi estranger a Catalunya. L'advocat dels mossos creu que milions de persones faran com ell i el país serà inviable.
Doncs resulta que Fuster-Fabra també va ser l'advocat defensor del general de la Guàrdia Civil Galindo, condemnat per assassinat i pertinença a la banda terrorista d’Estat dita GAL. Galindo, condemnat a més de setanta anys, només va passar-ne quatre a la presó.  

Recentment Fuster-Fabra va escriure un llibre, 'En toga de abogado', on parla de la seva defensa del general Galindo. En el moment de presentar-lo davant la premsa va fer-se aquest xat. Un internauta li demana si encara creu en la innocència del seu defensat, el guàrdia civil torturador. Resposta de Fuster-Fabra: “Quan Rodríguez Galindo, un home creient, va jurar que ell no havia donat l'ordre de segrestar ni assassinar Lasa i Zabala, el vaig creure. Ara estic més convençut que va dir la veritat.” (!)
Que en aquests moments la situació és un claríssim 'win-win' de Ciutadans es va poder veure amb tota la cruesa en un debat televisat a 8TV. A la banda dels qui atacaven l'actuació dels mossos, Juan Carlos Girauta, de Ciutadans. A la banda dels qui els defensaven, Josep Maria Fuster-Fabra, de Ciutadans. Guanyés qui guanyés el debat, guanyava un partidari de Ciutadans. Aquests de Ciutadans van a la seva i el que menys els importa és el mort. Josep Maria Fuster-Fabra no en sabia ni el nom i va atacar un altre tertulià favorable als Mossos d'Esquadra, un descol·locat Manuel Cuyàs: “Yo hablo en la lengua que me da la gana con quien me da la gana!”.
És un cas dramàtic. Primer, per Juan Andrés Benítez. Ja no és aquí. Un record per a ell i coratge a tots els seus familiars. Només cal afegir que tots els qui defenseu els vuit mossos amb l'argument de Fuster-Fabra (allò de que es va morir pels cops que ell mateix es va donar contra terra del carrer Aurora) recorden poderosament aquesta frase franquista: “Mueren unos manifestantes por disparos a l'aire de la policia.” I pareu, si us plau, de dir que Juan Andrés era boig o anava drogat, perquè aleshores només us faltarà afegir que es mereixia morir. 

Però el cas no és tan sols dramàtic. També és un cas polític. Així, en ple procés d'independència el defensor del general Galindo (GAL), quadre militant de Ciutadans i articulista de ‘La Razón’ és advocat de mossos d'esquadra. Ja ho va dir fa anys l'antic director de la policia autonòmica catalana, i ànima fundadora del cos, Miquel Serallès: hem de vigilar amb alguns agents policials espanyols infiltrats  i antics franquistes que hi ha en el cos dels Mossos d’Esquadra: podria ser que passessin informació al rival, l’aparell de l’Estat espanyol i el CNI, des de dins de les comissaries. Ara hi cal afegir-hi un advocat de Ciutadans. 
Per això fa fàstic sentir Manuel Cuyàs, Pilar Rahola, o Joan B. Culla insinuant que atacar els mossos del cas Benítez és fer el joc a Ciutadans i companyia. Convergents, mireu-vos abans l'advocat de la defensa i després parlem de qui és de Ciutadans i qui no. Podeu començar amb un article de la ‘Directa’ (‘Una comissaria imputada’) on es descobreix el cas Fuster-Fabra: “La defensa de quatre dels policies anirà a càrrec del Sindicat de Policies de Catalunya, que va contractar els serveis de l'advocat Josep Maria Fuster Fabra l'endemà mateix del greu incident, quan el lletrat es va reunir a les dependències policials del Raval amb alguns dels agents implicats i amb els seus representants sindicals, per tal de planificar les línies de defensa. Fuster Fabra és conegut per haver exercit la defensa del comandant de la Guàrdia Civil Enrique Rodríguez Galindo en el marc del judici per l'assassinat de José Antonio Lasa Aróstegui i José Ignacio Zabala Artan -militants de l'esquerra abertzale- i és un dels promotors de la campanya 'Mejor Juntos', que ell mateix va presentar a Madrid de la mà d'Albert Rivera (Ciutadans). De fet, el passat 12 d'octubre, Fuster Fabra va assistir a la manifestació unionista de plaça Catalunya de Barcelona embolcallat d'una bandera espanyola amb la silueta del 'toro'.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada