dijous, 28 de novembre del 2013

La plataforma contra els camions a Figueres busca suport als municipis veïns

El col·lectiu fa un nou tall a l'avinguda Dalí i anuncia que seguirà fent-ho fins que se solucioni.
Es reclama posar rètols als accessos de Figueres per prohibir el pas de camions. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/11/2013 
Figueres (Alt Empordà).- 

El col·lectiu figuerenc, que des de fa setmanes protagonitza talls, sota el lema ‘Figueres diu prou als camions’, els dijous al migdia a l'antiga N-II al seu pas per la ciutat en el punt de l’avinguda Dalí, a l’altura de la plaça del Sol, per reclamar que no hi circulin camions de gran tonatge, ha fet una nova mobilització. A més, el col·lectiu ha estat duent a terme durant aquesta setmana reunions amb diversos assessors tècnics i els alcaldes dels municipis de Llers, Vilamalla i Santa Llogaia d’Àlguema per tal de buscar suports a les seves protestes.
Resulta que per postres els GPS donen instruccions incorrectes als conductors, com ara un carrer estret al mig de Borrassà on no passa ni un autobús, i que per això mateix alguns camins entren a pobles de l’Alt Empordà.  
Al mateix temps demana que tant el ministeri de Foment com l’Ajuntament de Figueres, d’una vegada, posin els rètols per prohibir el pas de camions de gran tonatge als accessos de la ciutat com ja preveuen les ordenances municipals. Així, el col·lectiu segueix reclamant que s'apliqui la solució de posar senyalització per desviar els vehicles i que es faci el conveni de circulació amb del Departament d’Interior de la Generalitat, que permeti compartir les competències en circulació entre Guàrdia Urbana i Mossos. Això facilitaria que es pogués multar els que incompleixin l'ordenança que, de fet, fa temps que existeix i els prohibeix. Amb tot, els portaveus del col·lectiu han anunciat que ja han renovat la sol·licitud per seguir manifestant-se els dijous durant el mes vinent.
Aquest dijous una cinquantena de persones han fer el darrer tall d'un quart d'hora i ho han celebrar per segona vegada amb un vermut al mig de l’avinguda Dalí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada