diumenge, 17 de novembre del 2013

Atacs seguits a les obres de la mesquita de Salt

Com a provocació contra la comunitat musulmana, la matinada del passat divendres, la festivitat del món islàmic, es va llançar pintura negra a la façana, es va fer una gran pintada xenòfoba i racista en la caseta d’obres on ja s’han fet pintades anteriorment, i s’han robat  material i eines com a sabotatge feixista 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/11/2013 
Salt (Gironès).- 

A finals de juliol, uns feixistes van pintar a la caseta d’obres de la mesquita de Salt (Gironès) que deia “Los ‘chorizos’ provien del cerdo”, en castellà, com insult a tota la comunitat musulmana i en referència al seu iman “A blanquejar al vostre país!!!”, en català. Abans de començar les obres, en un mur del polígon de Torre Mirona on s’havia decidit edificar la mesquita, l’agost de l’any passat, van pintar “No volem mesquites!!!”, en català.
Aquests antecedents són esmentats per la comunitat musulmana ara que Com a provocació contra la comunitat musulmana, la matinada del passat divendres, la festivitat del món islàmic, es va llançar pintura negra a la façana, es va fer una gran pintada xenòfoba i racista en la caseta d’obres on ja s’han fet pintades anteriorment, i s’han robat material i eines com a sabotatge feixista. La nova pintada, feta entre la nit de dijous i la matinada del divendres, hi diu: “Por nuestra indentidad os haremos frente”, en castellà, i “Stop immigració”, en català. Tot això en la setmana de l’efemèride del pogrom anomenat ‘la nit dels vidres trencats’ o ‘nit de cristall del Reich’ (‘Reichskristallnacht’ i, també, ‘Reichspogromnacht’ o ‘Novemberpogrome’), la nit del 9 al 10 de novembre de 1938, per part dels nazis alemanys contra les comunitats jueves sota el IV Reich, quan les tropes franquistes s’estaven acostant a Salt, doncs la República estava perdent la batalla de l’Ebre (la batalla que durà del 25 de juliol al15 de novembre de 1938).
La comunitat musulmana de Salt ha denunciat judicialment els fets ja que vol que s’identifiquin d’una vegada aquests feixistes que porten prop de dos anys fent atacs racistes. Explica que el passat 30 de juliol ja hi va haver pintades a la caseta d’obres, encara que en aquella ocasió no hi va haver robatori. Ara, els feixistes han entrat a la caseta d’obres i van robar material i un compressor. Davant aquesta situació, membres de la comunitat musulmana de Salt es reuniran les properes hores per determinar quin es el proper pas que s’emprendrà i afirmen que aquesta és la tercera denúncia que presenten. Hi ha impunitat en aquests atacs mentre l’iman es acusat públicament en el mitjans convencionals de ser del credo salafista.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada