dimecres, 4 de setembre del 2013

La Subdelegació ha instat l'Ajuntament de Girona a penjar la ‘rojigualda', objecte de polèmiques permanents

Puigdemont veu innecessària la bandera espanyola a Girona. L'alcalde recomana als representants de l'Estat espanyol que se centrin a pal·liar els efectes de la crisi econòmica i l'atur laboral.


 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/09/2013 
Girona (Gironès).-

 L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), troba innecessari que la bandera espanyola onegi al balcó de l'ajuntament de la ciutat. Puigdemont veu absurd que els consistoris l'hagin d'hissar a instàncies de l'Estat i insta els seus representants a redirigir els esforços. “La prioritat dels càrrecs electes no és la qüestió identitària. En lloc d'enviar cartes, la delegada del Govern [espanyol] s'hauria de preocupar de l'atur i la crisi econòmica.” Puigdemont respon així al requeriment que ha fet la Subdelegació del Govern espanyol a l'Ajuntament de Girona perquè l'edifici consistorial de la ciutat tingui penjada la ‘rojigualda’. 

El 13 de febrer, el registre de l'Ajuntament de Girona va rebre un requeriment del secretari general de la Subdelegació espanyola, Francisco del Campo Fernández, en què advertia el consistori gironí que la bandera espanyola no era en el balcó del consistori. Del Campo instava el govern municipal gironí “restablir el compliment de la llei” en referència a la llei 39/1981, de 28 d'octubre, coneguda com a llei de banderes, que a la pràctica, primer a Euskal Herria i ara al Principat, s’ha aplicat en forma de guerra de banderes.

El govern municipal de Girona va informar a l'Estat que dues bretolades impossibilitaven que onegés la bandera espanyola. En la resposta a la Subdelegació, l'Ajuntament va redactar un informe amb dades de la policia local en què es detallava que el 2 de setembre de 2012 la bandera havia estat “cremada” i que, el 25 d'octubre, havia estat “sostreta”.

L'alcalde de Girona, que ha rebut aquest dimecres al matí el cònsol general d'Alemanya a Barcelona, Bernhard Brasack, molt interessat en que passarà en el decurs del procés nacional català, assenyala que el seu equip de govern no té ganes d'entrar en batalles de banderes. Com a municipi adscrit a l'Associació de Municipis per la independència (AMI), Puigdemont ha explicat que està en contacte amb altres alcaldes per consensuar posicions similars. A diferència de Girona, una desena d'ajuntaments del Gironès no han rebut cap requeriment de l'Estat demanant la ‘rojigualda’.

Història de conflictes

Les diferències entre l'Estat i l'Ajuntament de Girona per la bandera espanyola són un capítol més dels enfrontaments entre les dues administracions. La delegada del Govern espanyol al Principat de Catalunya, María de los Llanos de Luna, declarada no grata pel ple de Girona del març, va denunciar el consistori gironí per haver organitzat trens cap a Barcelona per l’Onze de Setembre de l'any passat i per haver declarat el municipi territori català lliure i sobirà.

En el ple municipal gironí del juny, la portaveu del PP, Concepció Veray, va demanar que hi hagi la bandera espanyola. A més, Veray va instar CiU a enretirar les estelades que alguns treballadors han col·locat a la façana de l'edifici.

Des de fa dies, només la bandera catalana oneja a la plaça del Vi. D'aquí a pocs dies, hi tornarà a haver l'emblema de la ciutat, que inclourà el nou escut amb les quatre barres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada