divendres, 27 de setembre del 2013

Exercicis militars espanyols aquesta setmana a la Vall d’Aran i a la Cerdanya


Campanya de por militar davant l’onada independentista i estudis de logística per una hipotètica operació bèl·lica espanyola de blindar el Pirineu en cas d’una intervenció de l’exèrcit espanyol davant una separació del Principat del Regne d’Espanya. 
Segons veïns de la zona, és la primera vegada que es veu un grup tan nodrit de militars espanyols a la zona des dels combats amb la guerrilla antifranquista l’octubre i el novembre de 1944..
Fa una setmana l’exèrcit havia acampat al peu del Pedraforca.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/09/2013 
Sant Climent Sescebes (Alt Empordà).- 

Si dilluns la xarxa bullia a causa que s’havia vist un grup de soldats de l’exèrcit espanyol acampat als peus del Pedraforca on havien fet escalada durant el cap de setmana procedents de la base militar de Sant Climent Sescebes, a l’Albera, ara els podem afegir que també s’ha vist un grup d’uns dos-cents soldats al Pla de Beret, a la Val d’Aran. Segons veïns de la zona, és la primera vegada que es veu un grup tan nodrit de militars espanyols a la zona des dels combats amb la guerrilla antifranquista l’octubre i el novembre de 1944.

També a la Cerdanya

A llocs propers a l’estació d’esquí de la Masella, a la Cerdanya, també s’estan fer exercicis militars espanyols. 

Els F-18

Fa poc menys d’un any l’exèrcit espanyol va provocar l’enuig dels veïns de diferents poblacions del Ripollès, com Campdevànol, quan uns avions F-18 van sobrevolar la regió a molt poca altura i van atemorir els habitants de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada