dimarts, 10 de setembre del 2013

Detenció racista d'un membre de CCOO quan anava a la manifestació sindical de Perpinyà

Yasser Sadoune, que viatjava amb una delegació gironina, és alliberat després de ser identificat pels agents francesos. 
El sindicat farà una queixa contra una actuació policial francesa discrecional i racista.
 

 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/09/2013 
El Portús/la Jonquera (Alt Empordà).- 

La policia francesa ha detingut aquest dimarts al matí el responsable d'immigració i solidaritat de CCOO a les comarques gironines, Yasser Sadoune, quan es dirigia, juntament amb una delegació del sindicat, a una manifestació contra la reforma de les pensions franceses a Perpinyà (Rosselló). El secretari general de CCOO a la demarcació, Bartomeu Compte, que també anava amb la delegació d'una catorzena de persones però amb un cotxe diferent del de Sadoune, explica que la detenció s’ha fet en el decurs d’un control policial francès al primer peatge de l'autopista, ja a la Catalunya del Nord, a l'alçada de Tuir (Rosselló). Allà, els agents francesos van identificar del cotxe només Yasser Sadoune, d'origen marroquí, però que està legalitzat a l'Estat espanyol i que té permís per treballar a qualsevol estat de Schengen. 

El sindicalista Sadoune va ser traslladat fins a la comissaria del Portús (Rosselló/Alt Empordà), on el van fotografiar i prendre empremtes i, finalment, entregat a la policia espanyola, que el va deixar anar immediatament.

“Es tracta d'un acte discrecional i gairebé racista”, afirma el sindicalista Compte, que es mostra indignat pel tracte rebut pel seu company i que avança que el sindicat presentarà una queixa per l'actuació policial francesa. “Parlarem amb els companys francesos a veure si ho tramitem a través d'ells o ho fem a través de la subdelegació del Govern espanyol, però la queixa hi serà”, afirma Compte, que, a més, hi va afegir que, segons sembla, la policia francesa havia fet una trentena d'identificacions en aquest tram, totes aquest dimarts, i que en la majoria dels casos les persones detingudes són d'origen estranger.

A conseqüència de la detenció, els sindicalistes gironins no van poder arribar a la manifestació intersindical organitzada a la plaça de Catalunya de Perpinyà, en què es reivindicaven diversos aspectes laborals, com ara salaris, jubilacions (reforma de pensions) i condicions de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada