dilluns, 5 d’agost del 2013

Tots els col·lectius animalistes contra la plaça de toros de Pere Luque a Guíxols

Aquest antic regidor d’AMICS aixeca una plaça de toros per la cara


 













TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/08/2013 Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).- 

El polèmic antic regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per AMICS en l’anterior mandat, constructor i empresari Pere Luque cada dos per tres en fa de les seves però estretament vigilat per l’alcalde per CiU Joan Alfons Albó. Ara resulta que està edificant un plaça de toros clandestina per fer “espectacle sense sang”, en paraules seves, és adir, les anomenades ‘capeas’ taurines en mig de bacanals ben regades d’alcohol i noies. Aquest tancat, del qual està al cas l’alcalde ganxó, és de fusta i té un perímetre, amagat en mig d’un bosc, de 150 metres de diàmetre, fet amb plaques d’encofrat clavades en estaques de fusta. Si l’ajuntament ganxó no ho impedeix, Luque aixecarà unes grades pel públic a l’entorn de la plaça.

Luque considera que les ‘capeas’ no es troben incloses en l’abolició al Principat de Catalunya de les corrides de toros.

Una inspecció municipal fa que l’alcalde afirmi que l’obra no té cap mena de permís de l’Ajuntament ganxó. Segons Albó, Luque “no té cap permís” d’obra i l’arquitecte municipal de Sant Feliu de Guíxols ja va fer un informe negatiu, ja que la plaça no es podrà legalitzar per fer ‘capeas’ ni cap tipus d’espectacle amb toros o altres animals.

Al nostre entendre Luque sempre actua amb una política de fets per la cara, descaradament. En aquest cas, Luque, com a propietari d’aquesta finca, no s’ha adreçat a l’Ajuntament per legalitzar aquest tancat i proposar alguna activitat que s’ajusti a la normativa municipal, ja que considera que la plaça tancada en construcció es tracta simplement d’un tancat per animals, sense cap permís d’obra, i que per això mateix no haurà de demanar autorització urbanística.

De moment, tots els col·lectius animalistes del Nord-est, que amb fortes campanyes van aconseguir fa anys tancar totes les places de toros i també de ‘capeas’ a la demarcació gironina, ja s’han mobilitzat contra Luque. 

Aquesta redacció de TRAMUNTANA VERMELLA MAIL dóna suport a la mobilització social animalista contra aquesta nova plaça de braus a l’Empordà i exigeix a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols sancions econòmiques per obres il·lícites i il·legals tot obligant a Luque enderrocar immediatament aquest tancat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada