dissabte, 17 d’agost del 2013

Les denominades "assemblees constituents": ideal per a perpetuar l’autoritat

La Redacció de Tramuntana Vermella Mail vol demanar a la gent que va signar el manifest per un “procés constituent” de la monja Forcades i el militant catòlic Oliveres que faci una reflexió política i social tot llegint aquest escrit anarquista redactat a Xile

Publicat en ‘El Sol Ácrata ‘(Xile) (*)

Des de fa molt temps l’esquerra fa crides tot demanant un procés per constituir una assemblea constituent com a manera de substituir la constitució pinochetista. El principal argument que es fa servir a favor d’aquesta demanda, es que por mitjà d’una
assemblea constituent el poble podrà posar les seves necessitats i exigències en la carta magna, creant així un estat més just. En canvi, pensem que una assemblea constituent no resoldria de cap manera el problema de la segregació social, al contrari, encara el faria més profund.

Si es crea una constitució més progressista, l’únic que s’aconseguiria seria amagar sota la catifa totes les problemàtiques laborals, educatives, socials i econòmiques. Una nova constitució no eliminaria la disjuntiva patró/obrer, no crearia éssers més lliures, no eliminaria les presons, doncs justament es construeixen per a enclaustrar tothom que lluita socialment, no acabaria amb l’abús de la Banca i de la Borsa de Comerç, però el que es més important: una constitució nova no acabaria amb l’explotació, ni amb el poder ni amb l’autoritat. Encara que fos més social la carta magna hi seguirà existint el Congrés de Diputats, el palau de La Moneda, les eleccions i la classe política, es a dir, es mantindrien en peu les institucions encarregades de reprimir i sotmetre les persones.

La classe burgesa no seria afectada per una assemblea constituent, al contrari, en aquesta hi trobaria un nou suport per a reafirmar encara més les seves institucions sinistres. Es por això que considerem que cap constitució està redactada per acollir els drets del poble, ni aquí [a Xile], ni a Cuba, ni molt menys als Estats Units d’Amèrica del Nord.

Les assemblees constituents són el camí pel qual la burgesia guia els moviments socials, ja que així aconsegueix desinflar l’efervescència popular. Es pot parlar de molts exemples, como ara el cas recent de Veneçuela o el de Xile durant el temps de la Unitat Popular, ja que se evidència clarament que en aquests països la classe capitalista va trobar una sortida a les seves problemàtiques a través d’un govern progressista, el mateix que s’encarrega de frenar els moviments socials, i moltes vegades reprimir-los. Por això no creiem en una nova carta fonamental, i tampoc lluitarem per aquesta.

Mira també:

http://periodicoelsolacrata.wordpress.com/2013/08/16/asamblea-constituyente-ideal-para-perpetuar-la-autoridad/]

(*) La Redacció de Tramuntana Vermella Mail vol demanar a la gent que va signar el manifest per un “procés constituent” de la monja Forcades i el militant catòlic Oliveres que faci una reflexió política i social tot llegint aquest escrit anarquista redactat a Xile. 


També volem remarcar que desconfiem de qualsevol personatge polític que cregui en un déu, es digui el nom que sigui, ja que el seu estat mental podria provocar situacions de perill per a l’espècie humana, com ara aquests fanàtics musulmans que destrueixen amb el foc monuments de culte copte a Egipte aquests dies de contradiccions polítiques, econòmiques i socials en aquesta regió de la Mediterrània. Nosaltres, enfront qualsevol autoritarisme ens manifestem solidaris amb els col·lectius llibertaris que lluiten per la revolució social a Egipte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada