divendres, 2 d’agost del 2013

Els veïns i les veïnes tornen a exigir la fi de les obres del TAV a Girona

Reclamen que els treballs no s'endarrereixin i que s'acabin amb urgència. 
El govern municipal de Girona tem que Adif faci una reposició mínima de la plaça Europa i no s'adigui al projecte fet. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/08/2013 

Girona (Gironès).- 

Els veïns i les veïnes del carrer Bisbe Sivilla i al voltant de la plaça Europa de Girona reclamen que les obres de reurbanització s'iniciïn amb urgència i s'acabin com més aviat millor. Així ho van expressar la quinzena de veïns i veïnes que dijous van assistir a la reunió de seguiment habitual que fa l'equip de govern de l’Ajuntament de Girona amb el veïnat del sector.

La reunió, després que el ple municipal no aprovés la posada a licitació dels projectes per refer part del parc Central, Bisbe Sivilla i la plaça Mare de Déu de Montserrat, va posar de manifest el malestar dels veïns i les veïnes pel que suposarà un altre retard en el calendari. El govern municipal de CiU va retirar del ple de dilluns la posada a licitació dels projectes en comprovar que no tindria prou suport per a l'aprovació, ja que els grups a l'oposició van expressar dubtes que aquests projectes que es pagarien de manera plurianual comprometessin per a l'any que ve dos milions d'euros d'inversió.

“Jo vull que s'acabi”

Els veïns i les veïnes presents es feien creus que les obres en aquests dos sectors no tirin endavant pel desacord del ple. En la reunió de dijous hi havia el regidor del projecte ferroviari i portaveu de CiU, Carles Ribas, i la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, però també la portaveu del PSC, Pia Bosch, així com la regidora Glòria Plana i el nou regidor del PSC, Joaquim Bonaventura.

Una veïna del sector admetia: “La gent de Girona no sap com hem patit.” I, aprofitant la presència dels polítics, va ser taxativa: “Jo vull que això s'acabi, que es tirin endavant les obres, això és el que volem”, va emfatitzar. Una comerciant del sector també es mostrava molt decebuda per aquest nou retard que suposa el desacord polític del darrer ple i els recordava: “No es pot endarrerir més perquè estem jugant amb els ciutadans del barri.” Una veïna anava en la mateixa direcció i exigia: “Que s'arregli el que està fet una merda! Els perjudicats som sempre nosaltres.”

Picabaralla entre càrrecs electes

La portaveu del PSC, Pia Bosch, va intervenir en la reunió per explicar els arguments que havien dut la seva formació i la resta de forces electes a l’Ajuntament a demanar que es retardés la posada a licitació de l'obra i també va assenyalar que el govern municipal de Girona fa un any i mig que no convoca la comissió política de seguiment. També va reiterar, com havia fet en el ple municipal, que se segueixi negociant perquè Adif assumeixi el cost de les reposicions. En aquest punt, el regidor de CiU, Carles Ribas, va recordar que es tractava “d'una reunió de feina i no pas d'un espai de discussió política”.

Els veïns i les veïnes també es van molestar per la picabaralla política i els van exigir que busquin l'acord i el consens perquè les obres tirin endavant com més aviat millor i que s'oblidin de qüestions polítiques i partidistes.

Reunió en ple mes d’agost

Després del prec unànime dels veïns i les veïnes perquè les qüestions polítiques municipals no aturin els projectes de reurbanització de zones afectades per les obres del TAV, Ribas es va comprometre a accelerar els tràmits i la voluntat és “convocar una reunió urgent de portaveus” per tractar el tema i buscar el consens. Fins i tot va plantejar la possibilitat de fer un ple municipal per no retardar terminis, però això sembla complicat que sigui així i caldrà esperar fins al ple de setembre, un fet que, com ja va alertar el govern municipal, no permetrà que les obres comencin abans del mes de desembre.

Dubtes a la plaça Europa 

En la reunió esmentada, Ribas també va expressar els dubtes que va generar un plànol de la reposició de la plaça Europa que difereix molt del projecte previst per l'Ajuntament de Girona. El regidor va detallar que “sembla una mínima reposició feta amb sauló i sense arbres”. Aquest fet va generar alerta en el govern municipal i, després de converses amb Adif, han assegurat que es complirà amb el que s'havia previst, segons ha explicat Ribas. 

El consistori gironí té previst reunir-se amb el president d'Adif a principi de setembre per poder aclarir algunes incògnites que continua plantejant la recuperació de la normalitat de tot el sector. El govern municipal es va comprometre a retornar una estàtua que ja estava situada a la plaça Europa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada