dimecres, 14 d’agost del 2013

El tribunal correccional de Perpinyà absol als militants pro poble de Palestina acusats de "provocació"

El tribunal correccional de Perpinyà ha absolt als tres militants pro poble de Palestina que van ser acusats de provocació per demanar el boicot als productes israelians en un supermercat Carrefour el 15 de maig del 2010


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/08/2013 
Perpinyà (Rosselló).- 


El tribunal correccional de Perpinyà ha absolt als tres militants pro poble de Palestina que van ser acusats de “provocació”  per demanar el boicot als productes israelians en un supermercat.

Yamina Tadjeur, Jeanne Rousseau i Bernard Cholet van ser jutjats el passat mes de juny després de diversos ajornaments i aquest dimecres el Tribunal de Perpinyà va donar a conèixer el seu veredicte, on els absol.

Els tres militants de Perpinyà són membres del 'Col·lectiu 66 Paix et Justice en Palestine' i estaven acusats de “provocació a la discriminació, a l'odi o a la violència respecte


 a una persona en base al seu origen o de la seua pertinença o no pertinença a una ètnia, nació, raça o religió determinada”. 

Finalment, el Tribunal de Perpinyà ha declarat la nul·litat de les persecucions en relació a tres dels delictes dels que se'ls acusava i els ha absolt dels altres dos. Així mateix ha considerat les parts civils, encara que admissibles, no fundades.  Un grup de persones han acompanyat als acusats al Tribunal de Perpinyà per recolzar-los i han mostrat la seua satisfacció amb el veredicte favorable a la llibertat d’expressió i manifestació solidària amb els pobles oprimits.  


 Més informació a:
http://www.paroleslibres.lautre.net/spip.php?article1122 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada