dimecres, 7 d’agost del 2013

El recomanat de l’antiga consellera de Sanitat pel PSC Marina Geli a Innova cobrava 13.000 euros mensuals

Carles Manté va realitzar, segons l’antic director de l’ICS, Josep Prat, tasques de “consultoria” que no s’han pogut acreditar 


 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/08/2013 
Girona (Gironès).- 

Les declaracions davant el jutge que instrueix el cas Innova de l’expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, i de l’antic director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Carles Manté revelen que aquest darrer va cobrar 13.000 euros mensuals durant quatre anys per treballs de “consultoria estratègica” que mai va realitzar, segons l’interventor i el secretari municipals.

Segons publica aquest dimecres ‘El País’, Prat va revelar al jutjat número tres de Reus, seu de la trama empresarial vinculada a Salut, que va ser el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya dirigit aleshores per Marina Geli, del PSC, qui va recomanar l’any 2007 a Innova la contractació de Manté, qui acabava de ser despatxat com a director del CatSalut. Segons Prat, Salut també va instar a la contractació de l’antic gerent d’Infraestructres del Cat Salut, l’arquitecte Jorge Batesteza, també imputat.

Entre Manté i Batesteza van facturar a Innova 1,1 milions d’euros en pagaments, que van ser autoritzats per Prat malgrat que no s’hagi acreditat que es realitzessin.

Sempre, segons declaracions de l’imputat, va quedar clar el criteri del Departament de Salut i de l’Ajuntament de Reus, aleshores dirigit per Lluis Miquel Pérez, del PSC, perquè Innova contractés Manté. La consellera Geli assegura que la contractació de Manté, imputat per sis delictes, la va decidir exclusivament l’Ajuntament reusenc.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada