dissabte, 24 d’agost del 2013

Col·lapse a l’Hospital de Blanes

La manca de llits a medicina interna amuntega els pacients en lliteres del servei d’urgències durant dies


 












TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/08/2013 
Blanes (La Selva).-  

El Pla de Reordenació Assistencial i Territorial (RAT), amb el qual el Govern de la Generalitat pretén estalviar-se 64 milions unificant els serveis, ha col·lapsat les urgències de l’Hospital de Blanes (la Selva). La supressió de deu llits de medicina interna fa que els pacients que arriben d’urgències i s’han d’hospitalitzar, no els quedi cap més remei que passar-se dies en lliteres d’urgències sense poder pujar a planta. 

Segons fonts sindicals, aquest mateix dimecres, l’Hospital de Blanes ha doblat els boxs. En el mateix espai on abans hi havia una persona, ara “s’han d’atendre dues persones amb la meitat d’espai i amb els mateixos recursos que abans”. 

L’Hospital de Blanes va perdre l’any 2011 els serveis de ginecologia i obstetrícia. El següent pas ha estat traslladar el servei de cirurgia a l’Hospital de Calella de la Costa (el Maresme), per la qual cosa, apunta aquesta font sindical, “no es faran més intervencions de cirurgia ni programades ni urgents”. En canvi, el centre concentrarà el servei de traumatologia de la Selva i el Maresme.

Per acollir els pacients programats, l’Hospital de Blanes ha eliminat deu llits de medicina interna, motiu pel qual, els pacients que arriben d’urgències amb patologia d’ingrés no poden fer la recuperació a planta per la manca de llits, i s’han de quedar “en una llitera d’urgències força incòmoda durant molts dies”.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada