diumenge, 11 d’agost del 2013

Arriba a Salt la marxa de la PAH que va sortir de Còrdova i va fins a Brusel.les

Caminants i membres de la PAH de Girona i Salt al bloc alliberat.
Caminants venen des de Còrdova i van a Brussel·les en defensa de les obres socials de les PAH


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/08/2013 
Salt (Gironès).- 

 Segons l’Agència Catalana de Notícies uns 1.100 quilòmetres és el recorregut que porten a l'esquena els set membres de la PAH de Còrdova que aquest diumenge han arribat al Gironès.

Una cinquantena de membres de la PAH local els han rebut amb aplaudiments al bloc alliberat de Salt. Allà, els han entregat un escrit en defensa de les obres socials de la plataforma perquè el portin fins a Brussel·les, on volen demanar al Parlament Europeu que intervingui en el problema hipotecari i forci l'Estat a frenar els desnonaments arreu del Regne d’Espanya. 

Els caminants han explicat que estan rebent molt suport de part tothom i tenen previst finalitzar la 'Marxa per la dignitat i la recuperació dels nostres drets' el 25 de setembre.

Els set membres - quatre dones i tres homes entre 18 i 54 anys- van sortir de Còrdova el passat 1 de juliol amb la voluntat d'arribar a Brussel·les mitjançant una marxa a peu reivindicativa anomenada la 'Marxa per la dignitat i la recuperació dels nostres drets'. Aquest diumenge, amb cants de 'Sí se puede' o ' De Córdoba a Brusselas, si se puede", els caminants han arribat al bloc alliberat a Salt.

En aquest tram només son sis activistes perquè un d'ells ha hagut de retornar a Còrdova per agafar un cotxe d'ajuda però s'unirà properament a la marxa. 

Des de la PAH de Girona, la seva portaveu, Marta Afuera ha explicat que els han entregat un escrit on defensen l'obra social de les PAH, la dació en pagament i reivindiquen l'aturada dels desnonaments arreu de l'Estat.

Els membres de la plataforma gironina han rebut els activistes amb aplaudiments i un dinar complet perquè poguessin recuperar forces.

"Anem bé, cansats però amb molta alegria. T'anima veure com la gent dels pobles es bolca amb la nostra causa", ha detallat una de les membres de la marxa, la Leonor. Un altre dels caminans, l'Antonio ha comentat que encara els hi queda més de la meitat del viatge però que no defalleixen. "Si estem dins la Unió Europea cal que seguim les lleis i no pot ser que hi hagin tants de desnonaments", ha explicat.

El bloc alliberat a Salt resistirà 

D'altra banda, des de la PAH gironina han ressaltat que tot i l'amenaça del desallotjament del bloc ocupat, les 15 famílies que hi viuen resistiran. "Vivim una situació complicada però els 19 nens i 24 adults que hi viuen no abandonaran el bloc i estem a l'espera de rebre l'avís del jutjats, preparant-nos perquè no estem disposats a anar a parar al carrer", ha explicat Marta Afuera. Al mateix temps la portaveu de la PAH Girona ha denunciat l'actitud del govern municipal de Salt, el qual permet que es talli l'aigua corrent a desenes de famílies que no poden pagar el rebut. "És un autèntic crim en aquesta situació d'emergència social, econòmica al bell mig de l'estiu i s'hi suma que les fonts públiques tampoc estan obertes", ha lamentat Afuera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada