dimarts, 30 de juliol del 2013

Víctor Druillet també va participar activament en la detenció de Lluís Companys

La família Druillet es va refugiar a Figueres després de la Segona Guerra a causa que Víctor Druillet va ser un militar i policia addicte al règim col·laboracionista de Vichy.  
Víctor Druillet va tenir relació amb el policia espanyol Pedro Urraca, que va retornar el president Companys per ser afusellat a Barcelona.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/07/2013 
Figueres (Alt Empordà).- 

Llegim a l’edició del dilluns 29 de juliol del diari EL PUNT AVUI que l’autor de còmics francesos Phillipe Druillet va néixer a Tolosa de Llenguadoc l'any 1944, però va passar una gran part de la seva infància a Figueres (Alt Empordà), on la seva família es va refugiar després de la Segona Guerra a causa que el seu pare, Víctor Druillet, va ser un militar i policia addicte al règim col·laboracionista de Vichy. Aquestes dades eren conegudes pel fill, però el que no sabia és que el pare va participar activament en la detenció de Lluís Companys. Víctor Druillet va tenir relació amb el policia espanyol Pedro Urraca, que va retornar el president Companys. 

Així, Phillipe Druillet va anar descobrint que el pare tenia molts més punts foscos dels que no es pensava, en participar en el documental de Televisió de Catalunya ‘El meu nom és Druillet’. El treball de Montserrat Besses i Pere López va aportar un coneixement inèdit de Druillet pare que va afectar tant el fill que va abandonar la gravació del documental abans que s'acabés.

Cal recordar que l’Empordà ha estat i es refugi de feixistes francesos i italians així com també de nazis d’arreu d’Europa, com ara d’Alemanya, Àustria o Bèlgica.

Quan es va crear la revista ‘Metal Hurlant’ i l'editorial Les Humanoïdes Associés Philipe Druillet en va ser un dels components.  

Van participar també en la creació de Les Humanoïdes Associés Bernard Farkas i Jean-Pierre Dionnet. Druillet havia començat a publicar el seu personatge més popular, Lone Sloane, a l'editorial de Losfeld Le Terrain Vague. Després havia continuat a Pilote i finalment va ser a  Humanoides on va continuar la sèrie. 

Veure:
http://www.tv3.cat/videos/4492473/El-meu-nom-es-Druillet 

http://www.tv3.cat/videos/4094472/El-meu-nom-es-Druillet-el-policia-frances-que-es-va-destacar-en-la-repressio-de-republicans-exiliats

http://blogs.tv3.cat/senseficcio.php?query=druillet&amount=0&blogid=522

Llegir:
http://blogs.elpunt.cat/estevecarrera/2012/05/21/la-connexio-druillet-i-companys/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada