divendres, 19 de juliol del 2013

Propietaris de terrenys afectats per les expropiacions del TAV van a la subdelegació del Govern espanyol a Girona

Unió de Pagesos recorre contra el preu de les expropiacions pel TAV. 
El Jurat d'Expropiacions acabarà decidint la quantitat que cobraran els pagesos que Adif va expropiar el 2007 al Nord-est. 
Unió de Pagesos denuncia que Adif no compleix els mutus acords signats.
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/07/2013

 Girona (Gironès).- El Jurat d'Expropiacions acabarà decidint el preu que cobraran els pagesos del Nord-est de Catalunya a qui Adif va expropiar terrenys el 2007 per fer les obres del TAV. Després d'anys d'espera, Unió de Pagesos denuncia que Adif ha ignorat el preu que inicialment havien pactat propietaris i Administració, i que ara se'ls ofereix la meitat. Els propietaris s'han negat a acceptar aquests preus, i per això ara els cal recórrer al Jurat d'Expropiacions perquè determini el valor de les terres. Una delegació dels propietaris s’ha concentrat aquest divendres a Girona, davant la seu de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol, responent a la convocatòria de la Unió de Pagesos (UP) per denunciar l'actitud d'Adif.

Cinquanta expedients

A continuació, Unió de Pagesos ha lliurat en el registre d'aquesta seu governamental espanyola la resposta als cinquanta primers expedients d'afectats que Adif envia al Jurat d'Expropiacions.

“Avui és el primer pas, entreguem la documentació complementària per tal que el Jurat d'Expropiacions tingui les dades necessàries per poder establir un preu just per als afectats”, ha afirmat en unes declaracions a l'agència Agència Catalana de Notícies Jordi Ginabreda, membre de la permanent de la Unió de Pagesos al Pla de l'Estany. En les mateixes declaracions, Ginabreda ha aprofitat que aquest divendres era el dia de presa de possessió del nou subdelegat de l'Estat a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, per demanar-li que “comenci a treballar ara mateix pel territori i que no s'adormi, que té molta feina”. 

Tres-centes finques  

Segons recull Unió de Pagesos hi ha més de tres-centes finques afectades des de Borrassà (Alt Empordà) fins a Girona (Gironès), i l'Estat deu 5 milions d'euros per aquests terrenys. Unió de Pagesos assegura que, amb els interessos de demora, el deute amb els propietaris podria arribar als 7 milions d'euros. Unió de Pagesos també recalca que en el moment en què es van signar els mutus acords, la majoria dels quals són mutus acords complementaris del projecte inicial, Adif tenia la necessitat d'entrar a ocupar les finques.

En un comunicat, Unió de Pagesos manifesta que això significa que hi va haver una clara voluntat de col·laboració dels expropiats i, en contrapartida, la decisió d'Adif de rebutjar ara els mutus acords signats “deixa els afectats en una situació injusta i d'absoluta indefensió”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada