dimecres, 31 de juliol del 2013

Pinya de Rosa no està plenament salvada

El ple encarrega un estudi als serveis tècnics municipals de Blanes però decideix a última hora no suspendre llicències


 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 31/07/2013 
Blanes (La Selva).- 

El ple municipal de Blanes (la Selva) va aprovar una moció en què s'encarrega als serveis tècnics de l'Ajuntament que facin un informe per determinar com s'ha d'actuar per donar més protecció al paratge Pinya de Rosa, però no es van suspendre les llicències.

La moció va rebre el suport de tots els grups, que no van fer cap intervenció per debatre-la perquè ja s'havia pactat prèviament. Moments abans del ple s'havia debatut en una junta de portaveus una moció que presentava l'Associació Salvem Pinya de Rosa que sí que proposava la suspensió de l'atorgament de llicències, però els serveis tècnics de la casa van concloure que era una moció massa complexa i que, de fet, el que proposava, la suspensió de llicències, no ho pot fer l'Ajuntament. Per això tots els grups van pactar una altra moció, tot just un quart abans del ple, en el sentit d'estudiar com millorar la protecció que té el paratge, que és PNIN.

“Era una moció molt complexa, i a la junta de portaveus es va voler reconduir. No és clar que l'Ajuntament pugui suspendre llicències en aquest àmbit”, diu l'alcalde, Josep Marigó (PSC). “Hi ha el dubte jurídic de si ha de
ser l'Ajuntament o la Generalitat”, hi ha afegit. Marigó recorda  que Pinya de Rosa és un espai protegit “per una llei que està per sobre d'una suspensió de llicències”, argumenta l'alcalde. De fet, segons Marigó, els serveis jurídics i tècnics de l'Ajuntament de Blanes han informat la junta que, amb la normativa municipal actual i la llei relativa als paratges naturals d'interès nacional (PNIN), de fet no es pot donar llicència “a cap tipus d'activitat ni d'obra d'aquesta finca”. A més, per tirar endavant la moció hauria calgut un expedient administratiu previ. Per tot plegat, es va acordar una moció diferent per deixar palès el suport de tots els grups a l'Associació Salvem Pinya de Rosa. “Estem amb vostès i tots els grups anem a l'una, però s'ha de fer bé”, afirma l'alcalde de Blanes, referint-se a l'associació.

El pla d'usos, encara pendent

En la seva moció, l'Associació Salvem Pinya de Rosa fa un repàs de la història de l'indret des que la llei 25/2003 va declarar PNIN l'espai. A partir del 2008, i sense que s'hagués redactat el pla d'usos, que ara la Generalitat s'ha compromès a redactar, el nou propietari hi ha fet actuacions que van en perjudici de l'espai.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada