divendres, 5 de juliol del 2013

L’enfrontament amb Amèrica llatina podria arruïnar l’estratègia imperialista occidental d’un estat propi català dins de la UE

El nou copi penal militar dóna tot el poder jurídic a l’exèrcit espanyol. 
Un codi militar per empresonar per vida a la majoria de la població del Principat en cas de declaració unilateral d’independència i “xoc de trens” on militars espanyols obrin foc contra civils secessionistes.




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/07/2013 
Redacció Girona (Gironès).-  

“Catalunya, comtat gran / qui t'ha vist tan rica i plena ! / Ara el rei Nostre Senyor / declarada ens té la guerra / Segueu arran ! /  Segueu arran ! / que la palla va cara ! / Segueu arran !”   
(Romanço de la guerra dels segadors, del segle XVII)  

El nou copi penal militar dóna tot el poder jurídic a l’exèrcit espanyol, un codi militar redactat per poder empresonar per vida a la majoria de la població del Principat de Catalunya en cas de declaració unilateral d’independència i “xoc de trens” on militars espanyols obrin foc contra civils secessionistes. En aquest sentit, “Catalunya, comtat gran / qui t'ha vist tan rica i plena ! / Ara el rei Nostre Senyor / declarada ens té la guerra / Segueu arran ! /  Segueu arran ! / que la palla va cara ! / Segueu arran !”, un romanço de la guerra dels segadors, del segle XVII, que serveix per descriure la reforma del govern del PP i el rei Joan Carles de Borbó del codi militar del Regne d’Espanya. 

“En situació de conflicte armat”, segons el nou codi penal militar espanyol, qualsevol persona civil que faci difusió d’informació classificada o d’interès militar en el que es consideri un perjudici de la defensa del Regne d’Espanya o els seus aliats serà acusada de traïdoria i així podrà ser jutjada i condemnada en un consell de guerra d’un tribunal militar a 20 anys de presó, així com qualsevol persona civil que no faci obediència d’un ban militar podrà ser condemnada per un tribunal militar a 6 anys de presó i els jutges militars tenen la competència en un supòsit de delicte de “rebel·lió armada”. Per això, l’Estat capitalista espanyol utilitzarà els castells per fer penals militars, com ara el de Montjuïc o el de Figueres. A més tenen el camp nou del Barça, el de l’Espanyol o l’estadi olímpic.

Tot apunta a la resposta militar espanyola a una hipotètica declaració catalana unilateral d’independència nacional en que tothom que sigui denunciat com a secessionista podrà ser jutjat en consell de guerra militar per “rebel·lió” contra el Regne.


Segons alguns analistes la notícia ha passat quasi de puntetes. El Govern espanyol modifica el codi penal militar, i la principal novetat de la reforma és que si abans els militars únicament podien jutjar civils en els casos d'un estat de setge o de guerra ara la definició s'ha canviat i diu que podran jutjar civils en cas de 'conflicte armat'. Quina diferència hi ha? Una de molt important: la Constitució espanyola deixa molt clar quan s'instauren els estats de setge i de guerra i el paper preeminent, imprescindible, del poder civil a l'hora de declarar-los. Però un “conflicte armat” no sé sap què és ni qui el declara. De manera que la reforma del govern del PP que s'ha activat serveix no pas per a augmentar el poder democràtic ni la garantia jurídica dels ciutadans, sinó ben al contrari. Dóna carta blanca als militars. I això a la Unió Europea pot passar? Doncs es veu que sí.

Els tribunals militars espanyols podran jutjar civils “en cas de conflicte armat”


“En situació de conflicte armat”, qualsevol persona que difongui informació d'interès militar “que perjudiqui la defensa d'Espanya o els seus aliats” podrà ser acusada de traïció i condemnada, per un tribunal militar, a vint anys de presó; i qualsevol civil que desobeeixi un ban militar podrà ser condemnat a sis anys de presó

La majoria de delictes que competeixen a la jurisdicció militar espanyola són comesos per militars, però també n'hi ha que poden ser responsabilitat de civils. Fins ara, la jurisdicció militar espanyola es limitava a l'àmbit estrictament militar, als supòsits d'estats de setge i als fets esdevinguts en temps de guerra. Però, segons l'esborrany del nou codi penal militar a què ha tingut accés el diari espanyol ‘El País’, el Govern espanyol ha modificat aquest últim concepte: ara no és “en temps de guerra”, sinó “en situació de conflicte armat”, segons que informa el diari. Amb tot, diu, el nou codi penal militar no especifica què s'ha d'entendre per conflicte armat ni qui el declara ni quan comença aquest supòsit.

El cas és que, “en situació de conflicte armat”, qualsevol persona que difongui informació d'interès militar “que perjudiqui la defensa del Regne d’Espanya o els seus aliats” podrà ser acusada de traïció i condemnada, per un tribunal militar, a vint anys de presó; i qualsevol civil que desobeeixi un ban militar podrà ser condemnat a sis anys de presó, explica el diari.

L’enfrontament amb Amèrica llatina podria arruïnar l’estratègia imperialista occidental d’un estat propi catalana dins de la Unió Europea, com la colònia alemanya de Croàcia


Segons altres analistes, molt crítics amb les maquinacions de la banca alemanya i francesa que dominen l’eurocràcia de Brussel·les, potser l’enfrontament en marxa amb Amèrica llatina, per l’afer del segrest imperialista occidental del president bolivià Evo Morales a l’aeroport de Viena i el vet del cel espanyol al pas del seu avió procedent de Moscou, podria arruïnar l’estratègia imperialista occidental d’un estat propi catalana dins de la Unió Europea, com la colònia alemanya de Croàcia. Aquests analistes pensen que des d’alguns consolats iberoamericans de Barcelona ja es treballa a marxes forçades per impedir que l’Assemblea Nacional Catalana, CiU i ERC siguin el bloc burgès hegemònic per imposar un futur estat capitalista català dins la Unió Europea, veritable bloc occidental en mans de l’imperialisme angloamericà i l’estratègia de domini del Pentàgon, com s’ha demostrat en l’afer Evo Morales.

Temps al temps. Primerament creixerà el rebuig de l’euro a nivell peninsular i per la sortida de Portugal i el Regne d’Espanya de la Unió Europea i la de la NATO. Seguidament, creixerà el secessionisme gallec d’esquerres i per la sortida de la Unió Europea. També el secessionisme d’esquerres a Euskal Herria anirà contra la Unió Europea. Finalment, el secessionisme andalús esquerrà agafarà volada no solament enfront l’Estat capitalista espanyol, també contra les bases militars nord-americanes, com ara Rota on hi ha armes de destrucció massiva, i hi haurà el “xoc de trens” al Principat de Catalunya, cosa que el govern espanyol de torn interpretarà com una “rebel·lió militar” i una “situació de conflicte armat” i començarà l’aplicació del nou codi penal militar, amb consells de guerra, situació que també podria arribar a Euskal Herria i a totes les nacions perifèriques de l’Estat capitalista espanyol.

Segurament un hipotètic futur estat propi català podria tenir una extensió de gran part dels Països Catalans, mediterranista i enfront l’imperialisme occidental i la Unió Europea.

Segons aquest analistes, a vegades, incidents de baix nivell agafen volades imprevisibles que canvien situacions més o menys consolidades en temps de decadència capitalista. Potser, ara mateix, l’afer Evo Morales podria tenir un efectes col·laterals que els consolats occidentals a Barcelona i els serveis secrets imperialistes que actuen al Principat no havien previst.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada