divendres, 14 de juny del 2013

Protesta dels Bombers en Lluita a Portbou davant el conseller d’Interior

Bombers en Lluita ha rebut el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, amb crits i amb una pancarta on s'hi podia llegir ‘Rescatem persones, no bancs’.  
Els bombers es concentren per protestar contra la retallada de recursos prevista per a aquesta campanya d'estiu i per reclamar que hi hagi més efectius.
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/06/2013 

Portbou (Alt Empordà).- 

Protesta dels Bombers en Lluita a Portbou. Aquest divendres, un grup de la plataforma Bombers en Lluita ha rebut el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, amb crits i amb una pancarta on s'hi podia llegir ‘Rescatem persones, o bancs’. Els bombers es concentren per protestar contra la retallada de recursos prevista per a aquesta campanya d'estiu i per reclamar que hi hagi més efectius. 

El conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, estava a Portbou en la inauguració d’una oficina d'atenció ciutadana (OAC) dels Mossos d'Esquadra, el nom de les oficines de denúncies del cos dels Mossos d’Esquadra, ja que el Govern de la Generalitat vol que la policia autonòmica tingui una presència permanent al municipi fronterer ja que fins ara solament hi ha presència de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil a l’estació de Renfe. La despesa d’aquesta oficina de la policia autonòmica correspon a l’estratègia de procés nacional del Govern de la Generalitat de marcar terreny davant els cossos policials espanyols i la Guàrdia Civil a la frontera francesa, com ara Portbou. El que la Generalitat de Catalunya gasta en noves instal·lacions i equipaments policials correspon, en gran part, a les retallades en sanitat, ensenyament i seguretat en incendis i altres despeses en bombers. En temps de vaques flaques la Generalitat de Catalunya solament es preocupa en ordre públic i en intentar impedir que l’Estat no recuperi competències en aquest àmbit durant el denominat procés nacional català. Hi ha un pugilat entre Estat i Generalitat en l’àmbit policial i ordre públic al Principat. Els incendis forestals, accidents de carretera, la xarxa sanitària o el sector d’ensenyament queden fora de joc sigui per part de l’Estat o de la mateixa Generalitat. Aquesta és la realitat. Per això és lògic que Bombers en Lluita planti cara al conseller del qual depenent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada