dimarts, 18 de juny del 2013

La Plataforma Riudaura contra el fracking acusa el Consell Comarcal de la Garrotxa de deslleialtat

No es fia d'aquest organisme perquè havia assegurat, verbalment, que els donaria suport i no ha estat així  








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/06/2013 
Riudaura (La Garrotxa).- 

La Plataforma Riudaura Junts contra el Fracking acusa el Consell Comarcal de la Garrotxa de deslleialtat en la lluita contra la cerca d'hidrocarburs. «Volem donar a conèixer que no ens podem fiar d'aquest organisme -afegeix- perquè ens van assegurar, verbalment, que ens donarien suport i no ha estat així». Segons ha explicat la presidenta de la plataforma, Blanca Gómez, l'origen de la desconfiança està en la visita privada d'Ignacio Ozcariz, un enginyer amb interessos al projecte Ripoll de Teredo Oils, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (CiU). L'entrevista va tenir lloc el passat dimarts 11 de juny, i, Blanca Gómez exposa que la plataforma no se'n va assabentar fins el dijous, 13 de juny, en el decurs del darrer consell d'alcaldes de la Garrotxa.

La desinformació de la reunió amb Ozcariz ha provocat la indignació de la plataforma i també de l'Ajuntament de Riudaura, el qual ha convocat una roda de premsa pel dimecres amb la finalitat de donar publicitat a la seva desconfiança enfront el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Així, el dimarts 11 de juny l’enginyer de Teredo Oils Ignacio Ozcariz es va reunir amb el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira (CiU) i l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué (sense adscripció). Ozcariz els va proposar una explotació mixta, que sigui pública i privada, dels recursos en hidrocarburs del Ripollès. La idea de l'enginyer no va prosperar perquè el Consell Comarcal del Ripollès va mantenir que no s'ha adiu amb el model de comarca escollit per la gent.

Unes hores més tard una trobada similar va tenir lloc al Consell Comarcal de la Garrotxa. Eren exactament les quatre de la tarda quan Ozcariz es va reunir amb el president, Joan Espona, i el gerent. Segons ha explicat Espona, l'enginyer va exposar la idea d'una possible explotació dels hidrocarburs que, segons ell, hi ha al subsòl de la Garrotxa. Espona li va respondre igual que el seu homònim del Ripollès. En concret, li va dir que l'explotació dels hidrocarburs no s’ha adiu amb el model sostenible de la comarca i, en conseqüència no podia donar-hi voltes. 

Dos dies després, Espona va donar compte de la visita en el despatx oficial del darrer consell d'alcaldes. Va ser quan va entrar un regidor de l'Ajuntament de Riudaura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada