dimecres, 19 de juny del 2013

La Generalitat endureix els tràmits per poder buscar petroli amb fracking

La plataforma contrària al sistema creu que la mesura no evitarà les prospeccions 
 



 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/06/2013 
Riudaura (La Garrotxa).- 

Segons l’Agència Catalana de Notícies, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat l'enduriment del procés per l'obtenció d'un permís per investigar la presència d'hidrocarburs al territori mitjançant el fracking. Segons la pròpia Generalitat s’exigirà un estudi d'impacte ambiental en els tràmits per aconseguir un permís de cerca d'hidrocarburs. Fet l'estudi caldran dos passos més: el primer, obtenir la declaració d'impacte ambiental (DIA) i el segon, rebre l'autorització per part del Departament de Territori i Sostenibilitat. 

Amb l'enduriment, el Govern de la Generalitat vol evitar que l'Estat espanyol, que està modificant la llei d'hidrocarburs per permetre el fracking, tingui llibertat amb els permisos. Podria donar-se el cas que les companyies interessades a investigar amb ús de fracking demanessin l'avaluació d'impacte ambiental al Govern espanyol, i aleshores els informes de la Generalitat de Catalunya no serien vinculants.

Per part de la Plataforma Riudaura Junts contra el Fracking, Marc Muntanya ha raonat que les empreses dedicades a l'explotació d'hidrocarburs encarregaran els estudis d'impacte a especialistes i obtindran el permís de cerca d'hidrocarburs de la Generalitat. Ha valorar que el perill de fracking és viu. Marc Muntanya ha fet la declaració, aquest dimecres, en una roda de premsa de la plataforma esmentada. La presència era per criticar l'opacitat del Govern de la Generalitat i del Consell Comarcal de la Garrotxa en el fracking. Ha anunciat que la Plataforma Riudaura Junts contra el Fracking es reunirà amb el president del consell comarcal, Joan Espona (CiU), per obtenir informes directes de la reunió del consell amb un enginyer vinculat a Teredo Oils. Consideren que el consell els havia d'haver avisat de la reunió. A més, es valora  que la posició del consell en el fracking ha estat poc transparent. «El vicepresident, Josep Berga (CiU), el primer que ens va demanar va ser no fer premsa», afirma Blanca Gómez, presidenta de la plataforma de Riudaura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada