dilluns, 17 de juny del 2013

Es denuncia una ERO encobert a la planta que té el grup Miquel Alimentació a Vilamalla

Miquel Alimentació externalitza descaradament el servei de transport


 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/06/2013 
Vilamalla (Alt Empordà).

El grup Miquel Alimentació externalitza el servei de transport de la planta que té a Vilamalla (Alt Empordà) i això afecta una cinquantena d’assalariats, segons denuncien aquests treballadors afectats.

La decisió de Miquel Alimentació ja ha provocat sis acomiadaments disciplinaris i una vintena més en fase de negociació. A banda d’això, deu treballadors han acceptat deixar de ser transportistes assalariats de l’empresa i passar a treballar en règim d’autònoms.

Aquest divendres, membres del comitè d’empresa i una desena treballadors afectats han explicat l’afer tot denunciant un ERO encobert de Miquel Alimentació a la planta de Vilamalla, que compta amb set-cents assalariats. Resulta que la decisió empresarial es va comunicar d’un dia per l’altre el 20 de maig. Un dels treballadors acomiadat explica que “tenia una reunió per parlar del tema de vacances i vaig sortir amb un acomiadament el temps de descans”.

L’encarregat de logística, que han prejubilat, tampoc sabia res dels acomiadaments laborals previstos i el 20 de maig hi havia viatges de transport programats per l’endemà mateix que van quedar suspesos.

En aquesta externalització la cooperativa Certrans, propietat en un 53 % de Miquel Alimentació, es fa càrrec del transport de la plata de Vilamalla que fins ara feien assalariats de l’empresa.

En l’oferta de Miquel Alimentació als transportistes assalariats de fer-se autònoms se’ls obliga adquirir els camions fent una inversió personal pròxima als 50.000 euros, amb possibilitat de pagament durant cinc anys. Això implica també cursos de formació a Burgos o Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada