dimecres, 19 de juny del 2013

Creix a Girona el nombre de demandes per les preferents

L'Associació per la Defensa dels Perjudicats d'Entitats Financeres ja ha presentat entre 40 i 50 demandes als jutjats gironins i en té pendents 110 més per tramitar 


 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/06/2013 
Girona (Gironès).-  

L'Associació per la Defensa dels Perjudicats d'Entitats Financeres (Apdef), una entitat que es va constituir fa un any a partir de la iniciativa de dos advocats gironins, ha presentant entre 40 i 50 demandes als jutjats de Girona contra entitats bancàries per casos de preferents i subordinades, però n'hi ha 110 més de pendents per ser tramitades.

Així ho va explicar aquest dimecres l'advocat Francesc Garcia Rafanell, que és un dels promotors d'aquesta associació, que ja té uns 1.200 socis repartits arreu de l'Estat espanyol i que treballa amb sis despatxos d'advocats, a Girona, Lleida, Barcelona, Madrid i València. Segons Garcia Rafanell, en total, ja han presentat més de 300 demandes a tot l'Estat i n'hi ha 400 més de pendents. A més, ha explicar que ara començaran les accions contra Bankia per publicitat enganyosa, sobretot a Madrid i València. 

L'advocat assenyala Bankia i Catalunya Caixa com les principals entitats afectades per casos de preferents i subordinades. A més, alerta els titulars de Bankia que els hi estan canviant per accions aquests dies a través de l'ampliació de capital del FROB per bescanvi obligatori. Segons Garcia, si les persones es venen les accions, això suposarà un acte que donarà validesa al bescanvi, que impossibilitarà la demanda judicial. “Hi ha milers de persones que no saben on anar”, hi va afegir Garcia Rafanell, que assegura que els costos que s'havien d'assumir per presentar les demandes a través d'Apdef són assumibles per aquestes persones. Rafanell afirma que es desconeix quantes persones han resultat afectades a les comarques gironines per les preferents i les subordinades.

L'Apdef ha incorporat dos despatxos d'advocats a València (AGR Legal) i a Madrid (Field Abogados) amb l'objectiu d'unir forces en les demandes per les preferents i accions de Bankia i altres entitats. La resta de despatxos que treballen per a l'associació són a Girona i Olot (Tram Advocats i Assessors i Garcia Borràs Advocats i Assessors), Lleida (Cudós Consultors), i a Barcelona (Constatí Pera Advocats i IP Legale), on també hi ha la seu de l'Apdef.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada