dimarts, 21 de maig del 2013

La trobada neonazi es fa fer en una sala de les festes de Caussiniojouls, al nord de Besiers

Es tracta d’una organització prohibida a l'Estat espanyol


 














TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/05/2013 
Perpinyà (Rosselló).- 

Malgrat que havien anunciat que és trobarien prop de Perpinyà, la concentració de neonazis, anunciada per aquest passat cap de setmana, ha tingut lloc a prop de Besiers (Hérault). Segons ha confirmat la Prefectura del Pirineu Oriental, un centenar de militants neonazis vinguts de tota Europa s'han reunit en petit comitè en una sala de les festes de Caussiniojouls, al nord de Besiers. Segons ha afirmat la subprefecte Alice Coste, que es trobava de guàrdia aquest caps de setmana, “un centenar de dirigents d'aquest moviment neonazi, ha estat la nit de dissabte a diumenge a la sala de les festes d'un petit municipi de l'Hérault, reservada sota un fals pretext'.

Segons fonts de France Bleu Roussillon, el pretext per llogar-la hauria sigut la celebració d'un aniversari. La trobada ha sigut molt discreta, sense cap punt de comparació amb la que havien fet el passat novembre de l'any 2012 a Toul, en Lorraine, on hi van assistir dos mil neonazis.

Cal recordar que, tant divendres com dissabte, es van organitzar a Perpinyà, concentracions antifeixistes davant el Castellet per protestar en contra de l'anunciada reunió neonazi de rock racista, dit “anticomunista”. 

Una organització prohibida a l'Estat espanyol

Els Hammerskins són un grup neonazi fundat a Texas a finals de la dècada dels 80. Persegueixen la supremacia de la “raça ària” a través de la violència i la intimidació. Als Estats Units els Hammerskins formen part de l'organització racista Ku Kux Klan i de l'American Nazi Party. Actualment l'associació compta amb més de 100.000 membres repartits arreu del món.

 A l'Estat espanyol l'organització fou il·legalitzada l'any 2009 per fomentar la violència i 15 dels seus membres foren condemnats a penes de presó per associació il·lícita i tinença il·lícita d'armes. Bona part de les proves que serviren per condemnar els acusats s'obtingueren del llibre ‘Diari d'un Skin’, del periodista Antonio Salas, que s'infiltrà durant gairebé un any en un grup de Hammerskins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada