dissabte, 4 de maig del 2013

La plataforma d’Anglada mostra la seva cara més dura

Les aliances Ebre enllà de Josep Anglada estan provocant un canvi ideològic a PxC, cada cop més pròxima a l’extrema dreta espanyola, i elimina alguns dels tics catalanistes que mostrava a Vic 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/05/2013 

Vic (Osona).- 

Llegim en el setmanari EL TRIANGLE que els resultats de les eleccions catalanes, en què PxC es va desplomar a la Catalunya interior, però va pujar a municipis metropolitans on Plataforma hi té regidors, alguns procedents de grups juvenils d’extrema dreta, ha propiciat un canvi de discurs i fa emergir noves cares, avalats per les exigències dels aliats espanyols de PxC d’acabar amb les ambigüitats de Josep Anglada front el catalanisme.

Si el motiu de trencament amb Anglada l’any 2006 de la Plataforma x Madrid que ell havia creat, va ser el seu suport a l’Estatut de Catalunya i la gestió econòmica, ara la Plataforma x La Libertad, presentada a Torrejón de Ardoz el 30 de juny de 2012 de la mà d’Anglada i de l’advocat José María Ruiz Puerta, ha decidit tornar a començar sota el nom de Partido x La Libertad. Un partit sense lligams orgànics amb PxC, que emfatitza la defensa de la unitat d’Espanya. Així, els que des de Madrid havien donat suport tècnic i econòmic a PxC en passades eleccions, i que amb Anglada havien creat Plataforma x la Libertad, després que Anglada creés aquest estiu un grup de PxC a Perpinyà i molts dels seus regidors votessin mocions en favor de l’escola en català, a més d’exigir a Anglada un canvi de rumb, van considerar que havien de crear una nova sigla.

En el congrés constituent del Partido x La Libertad del 13 d’abril a Madrid, on PxC hi va assistir com a partit germà, no hi va anar Anglada, sinó el vicepresident August Armengol, qui va fer la salutació de PxC des de la tribuna. I si fa uns mesos PxC i PxL aspiraven a obtenir plegats un escó a Estrasburg a les eleccions de 2014 a rebuf del sentiment anti Unió Europea que arrela, ara tots dos han renunciat a fer-ho, i han posat com a fita les municipals de 2015.

El congrés del Partido x La Libertad va nomenar president al mateix José María Ruiz Puerta, últim president de la neonazi CEDADE, i secretari general l’exdirigent de Democracia Nacional, José Ramón Hernández. Això fa pensar que el partit anirà per la línia d’una extrema dreta gens maquillada. 

Regidors sense embuts 

Aquest canvi en els germans espanyols de PxC coincideix amb el gir que està intentant fer Anglada a Vic de polític moderat, esdevenint la crossa del govern en minoria de CiU i ERC per obtenir la governabilitat. I mentre CiU i ERC, consideren positiu haver amansat Anglada que els vota a favor en els temes cabdals, fora de Vic els joves regidors de l’àrea metropolitana i altres ciutats mostren sense por la seva imatge més ultradretana. No es tracta només de les desfilades vestits de negre que fan les Joventuts Identitàries de PxC a Girona. Es tracta de discursos clarament racistes als plens municipals, i agressions o amenaces també en seu municipal. 

Els regidors de municipis com Sant Boi, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet on PxC va augmentar en vots les passades eleccions estan imposant un nou ritme, front un Anglada que va obtenir a Vic el 25 de novembre el pitjor resultat de la seva història, només 524 vots i un 2,71%. Alguns d’aquests regidors metropolitans ni tan sols viuen al municipi en què es van presentar, però fan un discurs fàcil contra les institucions europees, la classe política i rebutgen la immigració, no amb insults com feia abans Anglada als plens de Vic, dient que la majoria són «xusma», sinó amb justificacions ètniques pròpies dels que defensen les diferències racials. Fins i tot el secretari de Relacions Internacionals, Enrique Ravello, va fer una conferència el passat 13 d’abril a Londres, que està penjada a la xarxa, sota el lema «Espanya, país blanc fins quan?» en què enfatitza que la immigració llatina tot i ser catòlica no és ètnicament europea, cosa que significa una amenaça per a la supervivència com a país i com a raça.

Agressions i amenaces  

Un dels regidors que està agafant més pes és el de Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero, que tot i viure al Prat de Llobregat, va ser abans regidor de Manlleu. Gómez Montero és capaç de citar en una intervenció a Kundera i Marx, a la vegada que defineix l’alcaldessa Núria Parlon de «xirritiprogre falsa socialista» i als regidors d’Iniciativa d’«ecologistes de mentirijilla». Aquest regidor va anunciar fa uns dies a la nova regidora de PxC que prendria possessió, d’origen belga, com una mostra de «la immigració blanca que necessitem».

Gómez Montero, que ja va ser condemnat per una agressió el dia de constitució del Ple el juny de 2010, hauria agredit el passat 12 d’abril al migdia al passadís dels despatxos municipals de l’ajuntament, al treballador del Grup Gent de Gramenet, Jordi Pastor, mentre feia fotocòpies.  Segons la versió de Pastor, després d’haver-lo amenaçat estant els dos sols a mig matí, a quarts d’una va tornar acompanyat de tres membres del partit, li va estripar els fulls que estava fotocopiant i li va clavar un cop de puny a la cara. Aquest fet va motivar que després de ser atès a l’hospital es convoqués una reunió a l’Ajuntament en què tota la resta de grups va signar una declaració de condemna. Llavors, quan el fet ja havia transcendit, a les 12 de la nit, Gómez Montero va anar a l’hospital dient que ell havia estat l’agredit i va posar una denúncia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada