dilluns, 8 d’abril del 2013

Les basses de Jafre són ineficients per Gent del Ter


El grup conservacionista denuncia que no retenen l'aigua com haurien de fer i assegura que el projecte ‘Ripalia' és de “dubtosa utilitat pública”.  
Basses artificials creades a l'Illa d'Avall a Jafre, en un braç secundari del riu Ter.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/04/2013 
Jafre (Baix Empordà).- 

Gent del Ter ha denunciat la falta d'eficàcia de les basses artificials executades en el marc del projecte Ripalia del Consorci Alba Ter i reclama que no s'inverteixin més diners públics en projectes de “dubtosa utilitat pública”. 
La valoració sobre el terreny de Gent del Ter es va fer en una primera instància el 10 de març passat, quan van visitar l'Illa d'Avall, a Jafre, per constatar els efectes de les riuades d'uns dies abans. 
Segons expliquen en la valoració que han lliurat a la delegació de Girona del Departament d'Agricultura i Medi Ambient aquesta setmana, van comprovar que la vinguda d'aigua havia estat molt important en les basses artificials, que estaven plenes. També constataven que el cartell que anunciava el projecte Ripalia havia estat afectat per la crescuda. 
Amb allò que havien vist en la primera visita com a referència van tornar-hi la setmana següent. “Vam repetir la visita i vam trobar que ja no hi havia restes d'aigua en les basses artificials i que ara eren plenes de sorra i rierencs”, explicaven en la seva valoració Gent del Ter. 
Expliquen, a més a més, que “l'única aigua que hi havia era a les basses naturals que hi ha davant dels Molinots i que es troben a nivell freàtic”. També van constatar que el cabal del rec del Molí no tenia ni els 20 centímetres de cabal ecològic mínim. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada