dilluns, 8 d’abril del 2013

Els veïns del bloc alliberat a Salt celebren que la PAH tingui cura dels terrenys. "Amb la PAH, la zona no està tan descuidada“.

Anuncien que seguiran alliberant més blocs de pisos de Salt en Obra Social. 
Les PAH faran ‘escrache’ a les seus del PP el pròxim dimarts a la tarda.
 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/04/2013 
Redacció Salt (Gironès).- 

"Aquest terreny s'havia convertit en un pipican, la gent hi deixava anar els gossos i estava fet un fàstic. M'agrada que ara estigui arreglat i tinguin cura de l'hort", explica un saltenc.  
Els veïns de Salt han rebut amb expectació la recuperació i l’alliberament del bloc buit de quinze pisos al carrer doctor Castany. Hi ha moltes opinions positives. 
No és difícil localitzar el bloc alliberat per l'Obra Social de la PAH. Situat al costat de l'hospital de Santa Caterina, en una zona plena d'edificis buits i a mig construir, el número 91 del carrer Castany destaca per la seva gran bandera catalana, no pas estelada; les pancartes en contra els desnonaments bancaris i, sobretot, la vida que s'hi cou al voltant, que contrasta amb els desèrtics carrers de l'àrea.  
Tretze associacions de Salt van expressar públicament el seu suport a la PAH, en considerar que l'alliberament d’aquest bloc buit respon a una reivindicació legítima. Molts dels veïns propers s'afegeixen a aquest suport, ja que els habitants del bloc ocupat no provoquen aldarulls i veuen amb bons ulls la iniciativa, "sempre que no n'abusin". "Jo ho veig la mar de bé: si els pisos estaven buits, per què no? A més, estan cuidant i treballant l'hort, de manera que la zona ja no està descuidada", explica un veí de la zona. "Potser és perquè la meva filla i la seva parella estan a l'atur i ja han rebut l'ordre de desnonament, que estic més sensibilitzat amb la proposta", assenyala. Malgrat confessar que els primers dies el va "sorprendre" aquesta recuperació social -"vaig veure els Mossos i la policia i no sabia què passava"-, diu que ara li sembla "perfecte".  
Aquesta opinió és compartida per una veïna que des de fa només un parell de mesos viu al bloc situat davant del de la PAH. "Jo ho veig molt bé: si hi ha pisos buits, quin mal fan en ocupar-los?", es pregunta. Això sí, creu que no hi poden viure permanentment de forma gratuïta, sinó que veu bé que, tal com han anunciat, negociïn amb el banc per tal d'acordar un lloguer social. Sigui com sigui, de moment la majoria de veïns accepta la PAH de bon grat. 
Anuncien que seguiran alliberant més blocs de pisos de Salt en Obra Social   
Més d'un centenar de persones s’han reunir aquest dissabte al bloc alliberat de Salt durant la trobada de les PAH catalanes. Un dels objectius que han acordat és fer concentracions massives davant totes les seus del PP dimarts a la tarda, a les 19.00 hores, per demostrar el seu rebuig a la nova llei hipotecària del govern del PP. "No pararem fins que ens escoltin, fins que s'adonin del que això està suposant per a les famílies", assenyala la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera.  
A més, també tenen previst continuar alliberant blocs de pisos de Salt en el que anomenen Obra Social de la PAH. "Hem escollit aquest nom per ironitzar sobre les hipoteques que esclavitzaven a la gent", ha apuntat Afuera. A tot el Principat de Catalunya ja n'hi ha set, un dels quals el de Salt. Es dóna el cas que aquest bloc alliberat és propietat del banc Mare Nostrum, el mateix que està enviant escrits i cartes a persones desnonades oferint la possibilitat de recuperar el seu antic pis a un preu més baix. "Estem valorant anar a Madrid a parlar amb el banc perquè ja que estan negociant coses com aquestes obra la porta a parlar sobre lloguer social i dació en pagament", ha afegit Marta Afuera. 
A més, les plataformes han respòs al conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, que ha assegurat que darrere de cada ‘escrache’ hi haurà els Mossos d’Esquadra, denunciant que s'està intentant criminalitzar els moviments socials.  
Cortina de fum de CiU per amagar les seves vergonyes 
"La intenció és fer una cortina de fum per no parlar de la corrupció i els defectes del Govern", ha destacat el portaveu de la PAH de Lleida, Eduard Baches.  
El conseller Espadalé però ha indicat que no es planteja escortar policialment cap diputat del PP, si bé va garantir que vetllarà perquè no es traspassin "fronteres" en els escarnis. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada