dilluns, 29 d’abril del 2013

CiU i PSC veten 'Cafè amb Llet', de Blanes, i diversos periodistes, polítics i sindicats a la Comissió de Sanitat

La Comissió ha d'investigar diverses irregularitats de la Sanitat Catalana


 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/04/2013 
Blanes (La Selva).- 

Llegim en el setmanari EL TRIANGLE el fet que entre les compareixences que la sociovergència ha impedit hi havia la d'una regidora de CiU de Reus pel 'cas Innova', la de la dona de Xavier Crespo, la de la treballadora que va destapar l'escàndol del Sant Pau o la de la plataforma Dempeus per la Salut Pública.

Aquest dilluns s'ha constituït la Comissió de Sanitat al Parlament de Catalunya i socialistes i convergents s'han tapat les vergonyes i han votat en contra diverses compareixences de polítics, analistes, treballadors, sindicats i periodistes que havien destapat diferents marros de la Sanitat catalana. La Comissió ha d'investigar diverses irregularitats de la Sanitat Catalana, com el cas Innova de Reus, la gestió de l'Hospital de Sant Pau o la contractació d'empreses del grup Serhs per part del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i el Consorci Sanitari de La Selva i el Maresme, amb el vist-i-plau de Ramon Bagó, vicepresident del CSC i propietari del Grup Serhs.

En concret, PSC i CiU han vetat la presència dels periodistes de la revista Cafè amb Llet, que van destapar diverses corrupteles de la sanitat a La Selva i el Maresme, i que va ser condemnada a una multa per faltar l'honor a un assessor d'Artur Mas, Josep Maria Via. Tampoc podran explicar les seves investigacions Oriol Güell, periodista de El País que ha investigat diversos escàndols a la sanitat o Carmen Pérez, la treballadora que va destapar l'escàndol de l'Hospital de Sant Pau. Un altre de les vetades és Àngels M. Castells, professora d'economia jubilada i membre de la plataforma Dempeus per la Salut pública, que tampoc podrà explicar la seva versió a la Comissió. Altres censurats són Teresa Gomis, una regidora de CiU de Reus relacionada amb el cas Innova o la dona de Xavier Crespo, que havia de ser interrogada per la desaparició de diners de La Marató de TV3 o el sindicat Catac.

PSC i CiU, en canvi, si que han autoritzat les compareixences de l'actual conseller de Salut, Boi Ruiz, la seva predecessora en el càrrec, Marina Geli, l'antic alcalde de Lloret de Mar i ex gerent del consorci de Salut Selva Maresme, Xavier Crespo, l'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, i el president del grup Serhs, Ramon Bagó. Si bé PP, ICV-EUiA, C's i la CUP han votat a favor de totes les propostes de compareixença, el PSC, CiU i ERC s'han abstingut o votat en contra d'algunes, facilitant els bloquejos abans esmentats.

Antecedents similars  

El setembre de 2012, en l'anterior Comissió de Sanitat, que va quedar desactivada per la convocatòria d'eleccions anticipades, CiU i el PSC també van sumar vots per rebutjar, d'una banda, una setantena de peticions de compareixences presentades per la resta de grups i el subgrup de C's, i, de l'altra, que es demanés la documentació que sol·licitaven ICV-EUiA, el PPC i C's. CiU, PSC i ERC tan sols van aprovar les seves compareixences i els documents per ells sol·licitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada