diumenge, 24 de març del 2013

La gent de Bàscara fa un pessebre vivent en plena N-II per reclamar que els camions deixin la via


Aquest diumenge contundent acció sorpresa de masses a la Nacional I.I 
Fa 54 dies consecutius que la gent de Bàscara tallen matí i tarda la N II. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/03/2013 
Bàscara (Alt Empordà).- 

La gent de Bàscara continua reivindicant que els camions deixin de circular per la N-II. Aquest cop, però, la gent ha decidit mobilitzar-se d'una forma única i original i han repetit el conegut pessebre vivent del poble traslladant-lo al mig de la N-II.
Fa 54 dies consecutius que la gent de Bàscara tallen matí i tarda la Nacional II. I aquest diumenge hi han portat una manifestació dels pastors del pessebre vivent que aquest diumenge també ha ocupat la via. Més de dos-cents cinquanta persones figurants han participat en la protesta social de Bàscara. 
A la Nacional II, avui declarada popularment, com fa dos mil anys, Via Augusta, que anava de Panissars (la Jonquera) a Girona, per respecte a l'època del pessebre, fins i tot s'hi ha pogut veure l'escena del naixement, però no en una establia, sinó en una parada de transport públic.
Unes sis-cents persones vingudes d'arreu del país han visitat aquest particular pessebre vivent per donar suport a la gent de Bàscara en la seva lluita social per aturar el pas de camions i el perill que representen al llarg de la N-II, amb nombroses víctimes cada any. 
El regal que la gent de Bàscara ha demanat als reis mags del pessebre vivent, la fi del pas de camions, podria arribar algun dia dels propers mesos, però diuen que seguiran mobilitzant-se fins que l'anunci no sigui una realitat.
Per la carretera passen cada dia 30.000 vehicles, un 30% dels quals són camions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada