dilluns, 11 de març del 2013

Commemoració per la CGT Girona del dia de la dona treballadora


El dissabte a Girona, amb un dinar al barri de Sant Narcís 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/03/2013 
Girona (Gironès).- 

Aquest dissabte 9 de març la CGT Girona ha celebrat, amb  motiu del dia de la dona treballadora del 8 de març, un dinar reivindicatiu a l’aire lliure.
Mig  centenar de persones s'han reunit a la plaça de l’Assumpció, a Sant Narcís, aquest barri de Girona, per a recordar a les 142 dones que van ser cremades a Nova York l’any 1911 i també per a recordar  totes les dones que dia rere dia lluiten contra aquest sistema masclista.
A partir de les 11 del mati companys i companyes cuineres començaven  a elaborar el dinar, un complet estofat vegà amb amanida, bon pa casolà i bon vi de la terra. A mesura que arribava l'hora de dinar s'anaven arreplegant més gent i col·lectius, entre ells, la Plataforma  Antipatriarcal, Endavant, la distribuïdora  recentment creada Mugro Pelut...
Després del dinar va arribar el moment dels parlaments en el que vàren intervenir diverses companyes dels col·lectius esmentats a més de  la secretària de gènere de la CGT Girona, Núria Bazaga, i la companya Natalia Renzi, del grup de Dones Llibertàries de Catalunya. Durant els parlaments es va homenatjar les predecessores de la lluita feminista actual, que van portar a terme un alliberament sense precedents durant els anys 70; es va  parlar de la situació actual de la dona en el món laboral; es van recitar poemes i les companyes del Mugró Pelut van presentar la seva distribuïdora.  
Després dels parlaments es va obrin un debat interessant de gran interès i actualitat sobre el feminisme ara mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada