diumenge, 3 de febrer del 2013

Premien el diputat autonòmic Xavier Crespo amb la vicepresidència de la Comissió d’Empresa al Parlament


El mateix dia que el jutge que porta l'operació Clotilde demanava la imputació d'aquest ex alcalde de Lloret.
Xavier Crespo es contradiu i menteix vilment durant la seva marató d'entrevistes per proclamar-se innocent en el cas ‘Clotilde’.
Tots els grups excepte la CUP accepten el nomenament el mateix dia que el jutge demana la imputació del diputat i anterior alcalde de Lloret. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/02/2013 
Lloret de Mar (La Selva).- 

Encara que el dilluns passat l'actual diputat autonòmic de CiU per Girona es va passejar per ràdios i televisions per intentar treure de sobre les puces sobre el seu paper destacat en els afers de dues màfies russes el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco enviarà en els pròxims dies al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una exposició raonada que inclourà els indicis que hi ha contra l'anterior alcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo en la causa contra màfies russes que operaven en aquest municipi, a redors de l’Ajuntament. El jutge Velasco veu indicis de prevaricació i suborn en l'actuació del dirigent pujolista Crespo.
Com que l'anterior alcalde de Lloret és diputat al Parlament de Catalunya i, per tant, aforat, ha de ser el TSJC qui decideixi si l'interroga.
Mentrestant, el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, va declarar davant de l'Audiència Nacional, després d'haver estat detingut per la Guàrdia Civil.
El Parlament de Catalunya ja ha fet arribar a l'Audiència Nacional un certificat que acredita que Xavier Crespo és diputat al Parlament autonòmic i que, per tant, té condició d'aforat. Velasco havia demanat mateix dimarts a la cambra catalana que li acredités aquesta condició. Com que Crespo és diputat al Parlament, l'Audiència Nacional no li pot prendre declaració, ja que és potestat del TSJC. Per tant, serà decisió del tribunal català si pren o no declaració a l'anterior alcalde de Lloret, un cop rebi la petició del jutge Velasco. 
Per això, el magistrat té previst enviar al TSJC en els pròxims dies una exposició raonada amb els indicis que hi ha contra Crespo a la causa oberta en el marc de l'operació ‘Clotilde’. En l'escrit, Velasco inclourà que veu en l'actuació de l'anterior alcalde presumptes delictes de prevaricació i suborn.
Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls, va declararà el passat dimecres a les nou del matí a l'Audiència Nacional després que el dimarts va ser detingut per part de la Guàrdia Civil. En el cas de Valls, que també és president del club de futbol de la localitat, Velasco li imputa un delicte de suborn.  
El mateix dia, el dimecres passat, que el jutge de que porta l'operació ‘Clotilde’ demanava la imputació de l'anterior alcalde de Lloret Xavier Crespo, el Parlament de Catalunya va designar-lo vicepresident de la Comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament amb l'únic vot en contra de la CUP-EA. Prèviament s'havia votat a presidència, i després la vicepresidència i la secretaria conjuntament. 
En aquesta segona votació, la CUP-EA es va desmarcar, mentre que la resta de grups parlamentaris ho va acceptar per assentiment.
En les últimes hores, part de l'oposició va demanar explicacions immediates a CiU per la possible vinculació del diputat Xavier Crespo amb les màfies russes. ICV-EUiA fins i tot van demanar a CiU que suspengui l'anterior alcalde de Lloret de la seva condició de diputat al Parlament, tot i que no va votar contra el nomenament.
El líder d’Inciativa Verds, Joan Herrera, va declarar que el vot d'ICV-EUiA a favor de la vicepresidència de Crespo a la comissió d'empresa "ha estat un error, no té més explicacions". En aquest sentit, cal recordar que en aquesta coalició pateix una contradicció constant, ja que mentre EUiA va acordar aprovar conjuntament amb CiU, ERC i ICV la declaració sobiranista del 23 de gener, una de les formacions que pertanyen a EUiA, concretament el PSUC (Viu), federat al PCE, se’n va desmarcar en la seva aposta per una República federal espanyola. Al mateix temps, els socis francesos d’ICV, el partit dels Verds, governa amb el Partit Socialista francès, el govern que fa la guerra del petroli a Mali, mentre EUiA fa campanya contra la intervenció miliar francesa i espanyola a Mali. Survie, en el dossier 'Zones d’ombre de l’intervention française au Mali. Elements de context et d’explication', del 24 de gener, exposa que: 'Una cosa és clara: les mines d’urani de Níger i els recursos potencials del nord de Mali representen una qüestió fonamental per a França i les empreses franceses.' A més, l’informe aporta més elements d’anàlisi molt interessants, i polièdrics. L’oportunisme d’aquesta coalició no té límits ni aturador possible, propi del stalinisme de debò.
El diputat de la CUP-EA al Parlament David Fernández va ser un dels càrrecs electes més bel·ligerants amb Xavier Crespo i la seva relació amb la trama mafiosa russa que blanqueja diners a la Costa Brava. En declaracions a TV3, Fernández va dir que l'antic alcalde de Lloret "va mentir obertament, i ningú ho diu", en relació a l'amnistia de 133.500 euros que el consistori selvatà va fer a l'empresa de Petrov. "Crespo va dir que aquesta amnistia la van votar totes les forces polítiques de Lloret menys una, i això és fals. Només van votar-la CiU i PP", va recordar Fernández.
El diputat de la CUP també va afirmar que el model d'economia que segueix el Govern de la Generalitat afavoreix l'aparició de casos com el de Lloret de Mar, i va citar els exemples del magnat Sheldon Adelson, que com va enunciar Fernández es tracta d’un "mafiós que ha entrat al Palau de la Generalitat amb tracte d'estat", i d'Enrique Bañuelos, principal inversor de Barcelona World i "la primera icona de la fallida immobiliària als Països Catalans". 
Més prudent es va mostrar el líder del PSC, Pere Navarro, doncs no va voler barrejar el cas mafiós de la trama de Lloret i la detenció del tinent d'alcalde de l’Ajuntament, Josep Valls, amb CiU, el diputat i ex alcalde convergent Xavier Crespo o el president de la Generalitat, Artur Mas. 
Preguntat per com hauria de reaccionar la CiU i el seu líder Artur Mas davant el cas i les últimes novetats, Navarro va reclamar "celeritat a la justícia" i que els partits polítics parlamentaris avancin per aconseguir "un gran acord" per la transparència i contra la corrupció. "Que informin de la situació els que han sortit implicats", es va limitar a dir el líder dels socialistes catalans, tot remarcant que "una imputació no és una sentència" i que cal respectar "la presumpció d'innocència".  
Per la seva banda, el conseller de Presidència del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, va sortir en defensa de Xavier Crespo en afirmar que es creu les explicacions que va donar per negar la seva vinculació amb el cas de les màfies russes a Lloret. "Jo em crec Crespo, a part que crec en la presumpció d'innocència; el conec personalment i me'l crec", va afirmar Homs en la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu del passat dimarts.
El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va demanar al president de la Generalitat, Artur Mas, que doni explicacions en seu parlamentària sobre el cas de les màfies russes a Lloret de Mar, després de les detencions d'aquests dies i que el president Artur Mas defensés Xavier  Crespo, també de CiU. "Crec que és el primer episodi d'un ‘culebrot’ que entenc que serà llarg", va dir Millo en una entrevista a La Xarxa, i creu que un ajuntament que "fa urbanisme amb la màfia russa" ha de donar "moltes explicacions".  
ICV-EUiA també es va posicionar sobre el tema del diputat Xavier Crespo. La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va instar el president de la Generalitat, Artur Mas, a "donar la cara per tots els casos de corrupció" que afecten o han afectat membres vinculats a CDC. 
Camats va demanar a Mas que "actuï amb urgència" davant del presumpte cas de corrupció que "sembla que esquitxa" Crespo. 
El dilluns passat, Xavier Crespo va ser entrevistat a la Cadena Ser, i quan el periodista Frederic Vincent de L'Hora L Catalunya li ha preguntat "Vostè li va perdonar 133.000 euros en impostos al senyor Petrov?"; Crespo va contestar: "Que jo li perdonés no és veritat, qui li va condonar va ser el plenari de l'Ajuntament de Lloret, amb gairebé majoria absoluta per unanimitat, excepte un grup". La revista ‘Cafè amb Llet’ ha pogut comprovar que aquesta afirmació, reiterada després a d'altres entrevistes, és falsa. Segons consta a l'acta de l'Ajuntament de Lloret de Mar dde 3 d'abril de 2009 aquella decisió es va prendre "per 11 vots favorables dels regidors presents de CIU i PP, i 8 vots en contra dels regidors de PSC-PM, GRILL, ERC i ICV-EUIA". Els viatges a Moscou pagats per l'empresari Petrov també han estat al centre de les entrevistes, i Crespo es va limitar a dir que va ser un viatge professional per conèixer la solvència de l'empresari del sector gasístic que havia de construir les futures instal·lacions esportives on s'havia enderrocat la plaça de toros que s’havia construït en temps del franquisme a Lloret de cara a una Costa Brava espanyolitzada de toros, pandereta ‘estanquera’ de la ‘pau dels cementiris’ que regnava des de 1939.
Després, però, s'ha sabut que no va ser un sol viatge, fonts de l'Audiència Nacional van informar que van ser dos els viatges a Moscou, un amb Xavier Crespo, com alcalde de Lloret, i el regidor d'Urbanisme de Lloret de Mar, Josep Valls, i el segon amb tota la família de Crespo, així consta a la declaració que ha fet el rus Petrov davant del magistrat Eloy Velasco.
Tanmateix, Xavier Crespo ha garantit que no havia rebut cap regal, però en una llibreta de registre trobada al domicili de l'empresari rus Petrov hi consten pagaments de fins a 360.000 euros a Crespo quan era alcalde i president del Club Hockey Lloret, així com a Josep Valls, quan era edil d'Urbanisme i president del Club de Futbol de Lloret. 

Cal tenir molt en compte la relació entre Xavier Crespo i l’aparell mafiós autòcton pujolista, que a causa dels orígens moliners empordanesos del clan Pujol es podria anomenar ‘La Molinera’,  ja que la presentació l’any 2011 de la querella per part de la Fiscalia Anticorrupció per les relacions entre l’Ajuntament de Lloret, que presidia Crespo, i l’empresa del capitost mafiós rus a Lloret, Andrei Petrov, va coincidir en el temps amb el nomenament frustrat de l’antic alcalde  i diputat autonòmic com a secretari general de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.


Creix el nombre de mafiosos de Lloret imputats. 
L’Audiència Nacional manté els càrrecs per als cinc darrers imputats a Lloret. 
El jutge Eloy Velasco atribueix els delictes de blanqueig en organització criminal i falsedat pel cas Clotilde

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Eloy Velasco, ha pres declaració aquest dissabte 1 de febrer al matí als cinc últims imputats en relació amb l'operació 'Clotilde' i els atribueix els delictes de blanqueig en el si d'organització criminal i de falsedat documental. Tots cinc ha quedat en llibertat però per a quatre d'ells, dos ciutadans ucraïnesos, i dos de nacionalitat espanyola, els ha retirat el passaport com a mesura cautelar i, per tant, no podran sortir de l'estat. Per al cinquè, un ciutadà d'origen rus, Eloy Velasco no ha dictat cap mesura cautelar.
Segons fonts judicial, els dos ucraïnesos han negat qualsevol relació amb els negocis immobiliaris d'Andrei Petrov, el suposat capitost de la màfia russa desmantellada en els últims dies a Lloret de Mar (la Selva). Pel que fa al ciutadà rus, considerat un treballador de segona línia de les empreses de Petrov, ha declarat que no sabia res dels negocis del seu cap. Els dos ciutadans espanyols eren dos comptables externs de Petrov. Un d'ells portava els números de l'empresa immobiliària del suposat cap de la trama russa mentre que l'altre s'encarregava dels comptes de la constructora.  
Amb aquests cinc, s'eleva a tretze el número d'imputats en el marc de l'operació ‘Clotilde’. Tres d'ells van ser enviats a presó sense fiança i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. Els tres imputats que estan a presó són el presumpte cervell de la trama, Andrei Petrov, el seu cunyat, Constantin Mischanin i l'arquitecta Pilar Gimeno. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada