dimecres, 20 de febrer del 2013

La depressió capitalista obliga famílies immigrants a enviar fills menors al país d’origen


Abans, problemes per immigrar i, ara, per quedar-se 
















TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/02/2013 
Girona (Gironès).-  

La crisi econòmica està colpejant especialment aquelles famílies d'immigrants que no poden acreditar uns ingressos suficients per renovar la reagrupació dels seus membres per a la seva regularització, fins al punt que es veuen obligats a enviar als menors que no tenen edat de treballar als països d'origen, trencant així amb el procés d'integració.  
Aquestes famílies es veuen amb el dilema de decidir a qui renovar els papers perquè no poden acreditar tenir suficients ingressos. Així, per poder renovar els papers del cònjuge cal demostrar tenir un mínim de 750 euros, i a banda, cadascun de la resta dels membres. En el cas d'aquella família que té els recursos limitats perquè un dels seus membres cobra la prestació d'atur o té un contracte temporal, els ingressos no donen per a tothom, i la gent acaba prioritzant els adults que estan en edat de treballar amb l'esperança que trobaran feina i la seva situació millorarà. Mentrestant envien els menors amb els avis al seu país d'origen. Un fet que suposa el trencament de la integració d'aquests fills, que són la llavor de la integració de la primera generació d'immigrants, que acaben en un país que desconeixen i amb una llengua que no dominen. 
No hi ha xifres del total de famílies que han hagut de prendre aquesta decisió però sí es coneix el fet que dotze nens gironins, els quals actualment viuen a la ciutat de Xauen, al Marroc. Hi ha un xoc per a aquests nens, que es topen amb un sistema d'escolarització amb professors que no té res a veure amb el sistema català que fins ara seguien, ja que el sistema d'escolarització del país d’origen familiar no està preparat per rebre mainada amb la seva situació i, com que no dominen el francès o l'àrab, i que se'ls envia directament al primer curs perquè comencin de nou.
Aquest col·lectiu és un dels més febles, per això cal canvis administratius en la normativa per tal que els requisits per poder renovar els papers no siguin tan estrictes. 
"Abans es posaven pegues per entrar, com a immigrants, i ara, per quedar-se".  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada