dimarts, 5 de febrer del 2013

Cas Torramadé. Minerva Amador no compareix i la Diputació de Girona tanca la comissió d'investigació


Esperen portar les conclusions al ple del 19 de febrer  










TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05.02.2013 Girona (Gironès).- 

La Diputació de Girona ha tancat la comissió d'investigació per esclarir si durant la presidència de Jaume Torramadé es van utilitzar o hi va haver intenció de fer servir diners públics per comprar el silenci de l'assessora Minerva Amador.
La comissió ha pres declaració a tots els citats, excepte un que no ha comparegut. La versió que no han sentit és la d'un dels personatges clau en l'afer, Minerva Amador.
El primer dia no va comparèixer perquè va patir una crisi d'ansietat i aquest dimarts, que la comissió s'ha convocat especialment per a ella, no ha assistit per recomanació del seu advocat. El president de la comissió, Miquel Noguer, ha explicat que preveuen portar les conclusions al ple del 19 de febrer. 
La Diputació de Girona ha tancat la primera comissió d'investigació de la seva història, convocada a petició de tots els grups per descobrir si l'expresident Torremadé, alcalde per CiU de Salt, va tenir intenció d'utilitzar 50.000 euros del pressupost de la corporació per pagar a l'assessora i evitar que el denunciés per assetjament sexual. Un assumpte que, segons la versió de Torramadé, es tracta d'un intent d'extorsió per part d'Amador. El president de la comissió, Miquel Noguer, ha explicat que després d'escoltar totes les declaracions i revisar la documentació, redactaran les conclusions i esperen portar-les al ple del 19 de febrer.
La comissió d'investigació només podia citar treballadors de la corporació, que no tenien obligació de declarar si no volien. De totes les persones citades, l'única que finalment s'ha negat a comparèixer ha estat Minerva Amador, un dels personatges clau en aquest afer.
A la primera sessió no hi va assistir perquè va tenir una crisi d'ansietat. Com que no va poder declarar per raons mèdiques i va entregar un justificant, la comissió va decidir convocar una nova sessió i citar-la de nou aquest dimarts 5 de febrer a les 12 del migdia.
Fonts de la Diputació han assegurat que va rebre la citació i que va confirmar que compareixeria però, quan ja passaven 20 minuts de l'hora prevista, l'advocat d'Amador ha trucat al secretari de la corporació informant que no assistirien. 
"Hem optat per donar per no compareguda Minerva Amador i començarem a treure ja les conclusions que haurem de portar al ple", ha informat el president de la comissió, Miquel Noguer, que tot i no escoltar la versió de l'assessora creu que el dictamen de la comissió "no quedarà coix". "Han declarat la majoria de persones citades, només una no ha vingut", ha argumentat Noguer. 
Miquel Noguer ha recordat que l'objectiu de la comissió és esclarir si es van utilitzar fons públics o si hi va haver intenció de fer-ho. "No entrem a valorar què va passar o què no va passar al sopar", ha detallat el president de la comissió. Noguer ja ha avançat que, un cop escoltades totes les declaracions, es desprèn que en cap moment es van utilitzar diners de la Diputació. El que no ha entrat a valorar encara, però, és si hi va haver intenció de fer-ho.
"La comissió no s'ha tancat en fals, nosaltres extraurem conclusions i segur que farem recomanacions per millorar el funcionament cara al futur", ha conclòs Noguer, que ha presidit una comissió formada també per Pere Vila, Miquel Calm, Pia Bosch, M. Teresa Ferrés i Lluís Sais.  
A la primera comissió d'investigació de la història de la Diputació de Girona estaven citats l'expresident, Jaume Torramadé, el seu cap de gabinet, Josep Maria Bros, l'assessor Fidel Rincón, l'assessora Minerva Amador, el cap de protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant, i el secretari i l'interventor de la corporació. Són totes les persones que podien esclarir si realment hi va haver un acord per pagar 50.000 euros d'indemnització a Amador i si es plantejava fer-ho amb diners que sortissin del pressupost de la Diputació de Girona.  
Jaume Torramadé va reiterar davant la comissió que "mai" va obrir una negociació amb Amador i que, per tant, no es va plantejar mai fer un ús fraudulent de diners de la Diputació. La versió de Torramadé es contradiu amb la del cap de protocol, Josep Maria Amargant, que va assegurar que va negociar amb Amador per ordre expressa del president. Segons Amargant, es va arribar a un principi d'acord amb l'assessora per pagar-li 50.000 euros en concepte d'indemnització però amb diners que sortien "de la butxaca del senyor Torramadé". 
Un altre assessor de la Diputació de Girona, Fidel Rincón, també va declarar a la comissió. Rincón va assegurat que Amador i Amargant van arribar "a un principi d'acord" sobre la indemnització però no sap d'on havien de sortir els diners. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada