divendres, 8 de febrer del 2013

Al Ripollès també hi ha una plataforma contra el ‘fracking’


Sis associacions del Nord-est recolliran firmes conjuntament i presentaran al·legacions per evitar que tirin endavant les extraccions de petroli a mar.
Una acció opositora que es coordinarà a través del portal change.org.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/02/2013 Ripoll (Ripollès).- 

La secció del Ripollès de la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) es va constituir el passat divendres 31 de gener en una trobada a la qual van assistir una seixantena de persones, com a membres d'entitats ecologistes, partits polítics i persones a títol individual. La secció s'organitzarà en diverses comissions de treball, com ara la tècnica, d'informació o divulgació, entre d'altres; a les quals les persones es van apuntar segons els seus interessos. 
Sis entitats del Nord-est contra les prospeccions petrolieres al litoral 
Un grup de sis entitats del Nord-est de Catalunya han anunciat aquest dilluns 4 de gener en un comunicat que fan un front comú contra les prospeccions d'hidrocarburs a la Costa Brava que pretén dur a terme l'empresa Seabird Exploration, després que el Ministeri d'Indústria autoritzés aquesta activitat, que es duria a terme per investigar si es troba petroli en punts determinats de la Costa Brava i altes àrees del litoral peninsular mediterrani. Les entitats, que tenen des del dia de la publicació del permís al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) un termini de dos mesos per presentar al·legacions, han informat que estudien la documentació del projecte per poder denunciar quins són els impactes que podria patir la Costa Brava amb aquesta activitat.
Segons aquestes organitzacions, les prospeccions sísmiques posarien en perill la biodiversitat marina, alhora que també produeixen danys acústics sobre els peixos, cefalòpodes, cetacis i coralls. A més, van informar que ja s'han detectat errors i informació poc acurada sobre els municipis litorals afectats.
Al mateix temps, les entitats expliquen que en pocs dies iniciaran una recollida de firmes amb l'objectiu de “demostrar l'oposició davant d'aquests tipus de projectes de la ciutadania en general”. L'acció es coordinarà a través del portal change.org, organitzada per les entitats Ecologistes en Acció (EeA), la Institució Alt-empordanesa per la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN), Projecte NINAM, l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), el GEPEC - EdC i l'Associació per a la Defensa dels Drets dels Animals (ADDA). 
Aquestes entitats ambientalistes insisteixen que les tècniques emprades en les prospeccions “posen en perill els ecosistemes marins, especialment les poblacions de cetacis” i alerten dels efectes adversos de les ones acústiques sobre les colònies de peixos, cefalòpodes, cetacis i coralls.
A l'entorn del cap de Creus diferents directives de la Unió Europea preserven l'hàbitat dels cetacis, i les entitats també han detectat en l'estudi informació poc actualitzada sobre les poblacions marines de la zona. 
D'altra banda, els grups municipals d'Unió Llançanenca i ICV van anunciar que duran al ple ordinari del proper dimecres 6 de febrer a Llançà (Alt Empordà) una moció de rebuig a les prospeccions al cap de Creus i la Costa Brava. El dictamen, que no ha arribat a temps d'incloure's en l'ordre del dia, es debatrà per la via d'urgència si ho acorda la majoria del ple municipal de Llançà.
Per la seva banda, el Ministeri d'Indústria té obert de moment un període de dos mesos perquè les entitats i persones afectades puguin presentar al·legacions abans que es decideixi si finalment concedeix els permisos a Cairn Energy.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada