dimecres, 23 de gener del 2013

La PAH anuncia que ha superat amb escreix les signatures necessàries per la ILP de la dació en pagament


Roda de premsa a Barcelona davant la delegació del Govern espanyol 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/01/2013 
Barcelona (Barcelonès).- 

Aquest dimarts 22 de gener, al migdia, una delegació de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca de Barcelona s'ha entrevistat amb la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, per comunicar-li la necessitat urgent de vehicular a través del Congrés dels Diputats les mesures que es reclamen a la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament.
La delegada del Govern espanyol no ha donat suport explícit a la dació en pagament i s'ha limitat a reconèixer que la situació és molt difícil i que s'hauria de fer una modificació de la Llei Hipotecària per tal de donar "una segona oportunitat a les famílies afectades", reproduint així les paraules de la portaveu del Govern del Regne d’Espanya, Soraya Sáenz de Santamaria el passat divendres.  
La PAH també ha traslladat al Govern espanyol la necessitat de reconèixer les plataformes d'afectades com a interlocutores per a la recerca de solucions, en tant que són les coneixedores més directes de la problemàtica.
A la sortida de l'encontre a la delegació del Govern espanyol a Catalunya, enmig del carrer Mallorca i davant d'unes dues-centes persones, la delegació de la PAH ha explicat el contingut de la reunió amb Llanos de Luna i han donat la xifra final de signatures per a la ILP recollides fins avui: a Catalunya més de 200.000, i a l'Estat espanyol més de 500.000, sense comptabilitzar les que estan recollint federacions veïnals i sindicats. El còmput global podria arribar fins al milió de suports per a presentar la Iniciativa Legislativa Popular a favor de la dació en pagament hipotecari al Congrés dels Diputats, més del doble dels necessaris.

De cara al futur més immediat també han avançat que a la propera trobada de les PAH de tot l'Estat espanyol es vol potenciar la campanya 'Obra Social', que al llarg dels últims mesos ha obert sis edificis abandonats, que s'han cedit a famílies necessitades, només a la comarca del Vallès Occidental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada