diumenge, 20 de gener del 2013

Homenatges a Agustín Rueda, el Quique i el Celes a l'Albera el mes de març. Jornades "Transició/Transacció, o com continuar esclavitzant el poble després d’una dictadura". Dins la XVI MARXA D’HOMENATGE ALS MAQUIS


Homenatge al company Agustín Rueda  al lloc on va ser detingut.
Homenatge al Quique i al Celes en el fossar d’Espolla. 
Jornades sobre la Transacció democràtica des d'una visió llibertària.
Dins la XVI Marxa-Homenatge als Maquis.





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/01/2013 
Campmany (Alt Empordà).- 

-Jornades sobre la Transacció democràtica des d'una    visió llibertària. 
-Homenatge a l'Agustín Rueda en el  35è aniversari del  seu assassinat. 
-Col·locació d'una placa commemorativa  i exposició. -----Presentació del llibre sobre els grups autònoms armats. -Debat sobre la Transacció. 
-Passi de dos documentals sobre aquells anys.

Dins la XVI Marxa Homenatge als Maquis el cap de setmana del 15, 16 i 17 de març es celebrarà a Campmany (Alt Empordà), a la Casa de Colònies Els Estanys, unes jornades anomenades ‘Transició/Transacció, o com continuar esclavitzant el poble després d’una dictadura’, i amb sortides al coll de Banyuls (Rabós d’Empordà) i el cementiri d’Espolla, entre altres indrets de l’Albera més oriental.

Divendres 15 de març 
18:00 Rebuda de participants.
19:30 Inauguració de l'exposició sobre Agustín Rueda i xerrada amb la participació de la seva germana, María Rueda.
21:00 Sopar.

Dissabte 16 de març
8:30 Esmorzar.
10:00 Viatge en vehicles al coll de Banyuls (Rabós d’Empordà), distant uns quinze kilòmetres. Col·locació d'una placa en homenatge a l'Agustín Rueda  al lloc on va ser detingut. 
Passejada suau fins a la masia on l'Agustín i el seu company van ser torturats per la Brigada Antianarquista de la Policia Nacional de Barcelona, tornada al coll de Banyuls on agafarem els cotxes i ens aproparem al cementiri d'Espolla (poble de pas) on farem un petit homenatge al Quique i al Celes, dos companys d'en Josep Lluís Facerias, assassinats el 1949.
14:00 Dinar
17:00 Passi de ‘Ni viejos ni traidores’, documental francès sobre els grups autònoms en el qual surten el ‘Moro’ i el Jacques André. Tots dos van ser detinguts a Catalunya al llarg de 1978.
19:00 Presentació del llibre ‘Grups Autònoms. Una crònica armada de la Transacció democràtica. de Joni D.
21:00 Sopar
23:00 Festeta amb l'actuació de Cranc i de Juanito Piquete.

Diumenge 17 de març
9:30 Esmorzar
10:30 Passi documental ‘Autonomia obrera’.
12:00 Xerrada debat sobre la Transacció amb participació de Daniel Pont (COPEL), Andrés Grima (pres polític del franquisme i un dels promotors de les Jornades Llibertàries de 1977), Iñaki García (membre de l’Ateneu Llibertari de Sants) i Pepe Ribas (Ajoblanco).
14:00 Dinar
16:00 Comiat

En la convocatòria es recorda que la data límit d’inscripció és el 28 de febrer i que cal fer el pagament prèviament, ja que hi ha places limitades a la Casa de Colònies Els Estanys. El preu únic és de 75 euros (inclou dues nits d’allotjament, dos dinars, dos sopars, dos esmorzars i la participació a tots els actes). S’ha de portar tovallola i sac de dormir o llençols. I cal fer l’ingrés al Triodos Bank nº compte 1491 0001 28 1008504522  indicant el nom i els cognoms dels inscrits. Atenció: No es podrà pagar a l’alberg. Preu únic, no es poden fer pagaments parcials.


Per més informació i inscripció: amparo@hacecolor.com

Aquestes jornades són organitzades pel GRUP AUTÒNOM EMPORDANENC i el COL·LECTIU A LES TRINXERES. Hi col·labora la XVI MARXA HOMENATGE ALS MAQUIS.

Per més informació:

1 comentari:

  1. Logofobia hi sera present en aquestes jornades.

    ResponElimina