dijous, 31 de gener del 2013

Els membres de la PAH Marta Afuera i Ramon Mateu han declarat als jutjats de Girona.


La PAH vol saber quins  Mossos presents en un desnonament a Salt van agredir-los i ferir-los. 

Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca han lliurat el dijous 24 de gener al Congrés de Diputats un milió de signatures recollides a tot el Regne d’Espanya a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament de l'habitatge, el lloguer social dels pisos buits i contra els desnonaments.
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/01/2013 
Salt (Gironès).- 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona vol esbrinar quins agents van provocar les lesions als cinc ferits del desnonament de Salt que hi va haver el 23 d'abril de l'any passat. Per això, entraran una petició als Jutjats de Girona per demanar a Interior la identificació dels agents del cos dels Mossos d’Esquadra que van participar en aquell dispositiu per després citar-los a declarar. Ho han anunciat aquest dimecres 30 de gener, el mateix dia que dos dels seus membres, la portaveu Marta Afuera i Manel Mateu, han declarat davant el Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona per una falta de desobediència i resistència a l'autoritat arran de la denúncia presentada pels Mossos d’Esquadra. Es dóna el cas que els cinc ferits també van presentar denúncia. 
Cal recordar que les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca van lliurar el dijous 24 de gener al Congrés de Diputats un milió de signatures recollides a tot el Regne d’Espanya a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament de l'habitatge, el lloguer social dels pisos buits i contra els desnonaments. Un cop presentades, les PAH tenen pensat ara de començar una campanya de mobilitzacions que arrencarà el 16 de febrer per reclamar el dret de l'habitatge i la tramitació de la ILP sense fer-ne modificacions. 
'Els desnonaments són una de les accions més violentes que es poden fer contra una família', deia la portaveu de les PAH de Catalunya, Ada Colau, que recordava que el text de la ILP no només recull les demandes dels afectats sinó que també té el suport de jutges, ajuntaments, i fins i tot d'agents de policia i manyans que 'no volen ser el braç executor' de decisions d'aquesta manera.
Colau denuncia la 'corrupció' del poder polític i financer i retreu que aquests mantinguin els 'privilegis' mentre 'es destrueixen els drets de la ciutadania'. Per Colau, és significatiu que el PP i el PSOE comencin a trontollar en la seva oposició als objectius de les PAH' i recorda que de moment s'han aprovat dos decrets llei que recullen part de les propostes de les plataformes en matèria d'habitatge. 
Una vegada que s'han presentat les signatures al Congrés de Diputats, les plataformes continuaran les mobilitzacions, que se centraran en exigir que el contingut de la ILP no es modifiqui. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada