dijous, 11 d’octubre de 2012

Es presenta a Girona el llibre "Salut en Perill, Cossos en Lluita. De la resistència a les retallades a una sanitat autogestionada".

La presentació será el proper 13 d'octubre a les 11h. al centre civic de Santa Eugenia (Can Ninetes)

Vine a participar a la presentació d’un nou llibre sobre la lluita per la sanitat, amb una conversa col•lectiva sobre com construir una sanitat que respongui a les nostres necessitats i no a les del mercat.

Diguem  que la sanitat actual és el matalàs que fa de placatge a totels cops que sofrim diàriament com a conseqüència de viure sota aquest sistema.

Però si no canviem el que ens perjudica, si no canviem tot el sistema sanitari i acceptem que moltes de les malalties que patim, tant físiques com a mentals, són socials, mai sanarem. La sanitat actual no ens pertany, mai ens ha pertangut, perquè mai ha sortit de nosaltres, mai ha estat creada en funció de les nostres necessitats, sinó de les necessitats del sistema. Tenim exemples històrics de lluites que han aconseguit contruir un sistema sanitari des d'abaix, i pels d'abaix. També existeixen exemples actuals de projectes d’autogestió de la salut que podrien ampliar-se per arrivar a tothom.
Podem aprendre d'ells. Però també hem de seguir lluitant.  No serà fàcil. Perquè per canviar el sistema sanitari hem de canviar el món.

Mes informació a:   www.logofobia.wordpress.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada