divendres, 29 de maig del 2020

Salvador Maximino Rueda Guillén

Necrològica de Salvador Rueda Guillén apareguda en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 29 de març de 1962

Necrològica de Salvador Rueda Guillén apareguda en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 29 de març de 1962



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST

El 29 de maig de 1891 neix a Guaro (Sierra de las Nieves) l'anarcosindicalista Salvador Maximino Rueda Guillén

En 1936 combaté el feixisme i el febrer de 1939, camí de l'exili, en el decurs de la Retirada republicana passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració i les Companyies de Treballadors Estrangers

Salvador Rueda Guillén: El 29 de maig de 1891 neix a Guaro (Sierra de las Nieves, Màlaga, Andalusia) l'anarcosindicalista Salvador Maximino Rueda Guillén. El seu pare es deien Félix Rueda i la seva mare, Ana Guillén. Es va criar a La Línea de la Concepción (Campo de Gibralta, Cadis, Andalusia).

En 1936 combaté el feixisme i el febrer de 1939, camí de l'exili, en el decurs de la Retirada republicana passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració i les Companyies de Treballadors Estrangers (CTE).

Va fer feina de llenyataire a Corgol (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània) i posteriorment en el Servei d'Aigües i Boscos de la zona de Le Chambon-sur-Lignon (Naut Léger, Alvèrnia, Occitània) i de La Chapèla de Volòra (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània).

Sempre milità en la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT) de Corgol.

Asmàtic, Salvador Rueda Guillén va morir d'un atac cardíac el 28 de febrer de 1962 a Champelhs (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada