dimecres, 17 d’abril del 2019

Marxa a peu del CAMÍ A LA REPÚBLICA, des de l'estació de Cervera de la Marenda a Waterloo i Brussel·les

Itinerari de les primeres etapes del recorregut

Itinerari de les primeres etapes del recorregut

Marxa republicana a peu de la Catalunya del Nord a Brussel·les

El 'Camí a la República' començarà el diumenge 24 de març, a Cervera de la Marenda, caminant cap a Brussel·les

En total recorreran 1.200 Km a peu fent una parada a Waterloo on seran rebuts pel president legítim de Catalunya Carles Puigdemont

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/03/2019 Cervera (Albera marítima, Costa Vermella, Rosselló, comtat de Peralada).- L'activista de les Terres de l'Ebre, Rai López, farà una marxa a peu de 1.200 quilòmetres entre Cervera de la Marenda (Albera marítima, Costa Vermella, Rosselló, comtat de Peralada) i el Parlament Europeu, a Brussel·les, per "denunciar el judici polític", per exigir la validació del referèndum de l'1-O o celebrar un nou referèndum avalat per la Unió Europea.

El 24 de març començarà la primera etapa des de Cervera de la Marenda amb la previsió de fer recorreguts diaris de trenta quilòmetres. Segons explica l'Agència Catalana de Notícies, durant un mes la ruta farà aturades a ciutats d'Europa que han tingut una simbologia important en la història de Catalunya.

Segons la planificació de la marxa, Rai López preveu arribar a París (Illa de França) durant la Setmana Santa i, d'allà, dirigir-se cap a Waterloo, a Bèlgica, on confia ser rebut pel president català Carles Puigdemont i la resta de consellers exiliats a la Casa de la República.

Posteriorment, l'activista ebrenc reprendrà l'itinerari fins a Brussel·les, on diu que preveu quedar-se "indefinidament" davant de l'eurocambra fins que s'atenguin les reivindicacions de la iniciativa.

Rai López fa una crida a acompanyar-lo per trams o durant tot l'itinerari i ja avança que no estarà sol.

El 'Camí a la República' 

El diumenge 24 de març començarà, a Cervera de la Marenda, el 'Camí a la República' un viatge a peu fins a Brussel·les, fins a les oficines del Parlament Europeu. Una iniciativa sorgida de Rai López un activista de les terres de l'Ebre.

La seua intenció és arribar al Parlament Europeu, per denunciar el judici polític al procés independentista català i "per exigir la implementació de la República Catalana" o la celebració d'un nou referèndum avalat per la Unió Europea.

Rai López té previst fer recorreguts diaris d'uns trenta quilòmetres. Durant un mes, la ruta farà aturades per les principals ciutats del cor de la Unió Europea, "prioritzant aquelles que han tingut una simbologia especial a llarg de la història catalana". El recorregut final que s'ha previst és de 1200 quilòmetres. Així mateix, anima a altres persones a sumar-s'hi per demostrar "la unitat" de l'independentisme.

Està previst que al llarg de la setmana santa s'arribi a París, des d'on s'emprendrà la marxa cap a la Casa de la República a Waterloo. Allà, la gent de la marxa espera ser rebuda pel president Carles Puigdemont i els polítics catalans exiliats per tal de traslladar-los tot el seu suport.

Un cop rebuts pel president català, la columna partirà cap al Parlament Europeu, on s'ubicaran indefinidament fins que es compleixin les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l'1-O o convocant un nou referèndum per part d'Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg en el judici al procés.

Rai López ha fet una crida als independentistes per tal que recolzin aquesta proposta, "us invito a que, si podeu, ens acompanyeu en aquesta marxa, ja sigui en la seva totalitat o per franges, hem de ser molts, hem de donar la imatge de l'independentisme unit i multitudinari". Des que es va anunciar la marxa, molta gent ha s'ha unit a aquesta iniciativa per tal de caminar junt amb Rai López o oferir el seu suport a l'activista.

De Cervera de la Marenda a Brussel·les passant per la Casa de la República, a Waterloo

Així, el diumenge 24 de març, a les 12 del migdia, s'iniciarà la marxa 'Camí a la República', una iniciativa impulsada per Rai López, activista de les Terres de l'Ebre, que consisteix en recórrer a peu la distància que hi ha des de la Catalunya Nord fins al Parlament Europeu, a Brussel·les. La sortida es farà des de l'estació de tren de Cervera de la Marenda i durant un mes es preveu fer una marxa diària de 30 quilòmetres amb aturades a pobles i ciutats en els que es llegirà un manifest històric redactat per l'historiador Marc Pons. Es preveu fer aturades a ubicacions que han tingut una simbologia especial al llarg de la història catalana. El recorregut total serà de 1.200 quilòmetres i passarà per la Casa de la República, a Waterloo, on s'espera que siguin la gent de la marxa sigui rebuda pel president Puigdemont i els polítics catalans a l'exili. Durant el recorregut, a més, es farà una recollida de signatures en una de les urnes de l'1 d'octubre.

Es pretén que totes aquelles persones que vulguin participar en la marxa també  descarreguin el manifest del web [www.camialarepublica.cat] i recullin signatures entre el seu entorn per tal d'introduir-les a la urna el dia que vulguin acompanyar la marxa. La marxa acabarà al Parlament Europeu, a Brussel·les, on s'entregaran totes les firmes recollides per tal de que es compleixin les dos demandes de la reivindicació: la implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l'1-O o convocant un nou referèndum per part d'Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg en el judici al procés.

Rai López ha explicat que tot aquell que ho desitgi encara es pot sumar a la iniciativa, "us invito a que ens acompanyeu en aquesta marxa, ja sigui en la seva totalitat o per franges, hem de ser molts, hem de tornar a donar la imatge de l'independentisme unit, cívic i multitudinari". "Voldria que la gent s'emprengués aquesta reivindicació com una acció festiva, farem parades als pobles, compartirem somriures, anècdotes i, sobretot compartirem una part del camí cap a la independència de Catalunya", ha exposat López, afegint que "la gent del poble estem decidits, ara les entitats sobiranistes i els líders polítics han d'estar a l'altura i emprendre el Camí cap a la República amb nosaltres".

Aquells que ho vulguin es poden posar en contacte a través del web [www.camialarepublica.cat] o al telèfon 643 90 18 93.

De moment la marxa ja compta amb més de 300 persones inscrites per tal de realitzar algun tram de la marxa i d'aquestes, més d'una cinquantena, s'han sumat a fer tot el camí. A banda, el 'Camí a la República' ha sumat el suport de 20 entitats sobiranistes que col·laboraran en les tasques d'organització.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada