dissabte, 8 de desembre del 2018

Sirvent denuncia que els Mossos van llençar-li la pilota d’escuma amb intencionalitat

L'intendent Carles Hernández Vilamajó actuant en una càrrega amb una porra extensible 
La diputada de la CUP-CC demana la dimissió de Buch per la “desproporció policial”.  
A Girona l’intendent dels Mossos d’Esquadra, Carles Hernández, de forma no normativa va carregar i va fa servir una porra extensible contra la manifestació antifeixista.  
La franquista Gerona Inmortal  es desmarca de la neofranquista Vox, ja que no accepta la Constitució de 1978. 

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/12/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-    

Llegim a VilaWeb que les càrregues de dijous dels agents antidisturbis dels Mossos a Girona i Terrassa han aixecat molta polseguera, fins al punt que ahir divendres el president de la Generalitat, Quim Torra, va reclamar canvis urgents al conseller d’Interior, Miquel Buch.
Durant les càrregues, els Mossos van actuar de manera irregular i van causar desenes de ferits, entre els quals, la diputada de la CUP-CC, Maria Sirvent, que auxiliava una persona a Terrassa, i un fotoperiodista de VilaWeb que anava degudament identificat a Girona.
Un cas greu el va protagonitzar l’intendent dels Mossos d’Esquadra, Carles Hernández Vilamajó. Com es veu en les imatges de VilaWeb, Hernández va participar activament en les càrregues contra els manifestants antifeixistes a Girona. La norma policial autonòmica catalana preveu que un intendent coordini el dispositiu però no hi participi sobre el terreny. La coordinació es fa des de la sala CECOR, situada a la seu del Departament d’Interior. Per tant, no és normatiu que participi activament en les càrregues policials. Però les imatges demostren que hi era i que hi va participar. Se’l pot identificar per la insígnia de color blanc que llueix a l’armilla. 

L’intendent Carles Hernández fa servir una porra extensible 
A les imatges també es veu clarament que Carles Hernández fa servir una porra extensible. Aquestes porres són d’autodefensa i no és permès de fer-les servir en un dispositiu d’ordre públic, atès que són metàl·liques i poden fracturar ossos. L’intendent Hernández tampoc no porta el casc de protecció i, en algun moment de les càrregues a la plaça U d’Octubre 2017 de Girona, se situa fins i tot davant la línia d’actuació. En un vídeo, també se’l pot veure encarant-se amb alguns manifestants, abans que un company l’aparti.

La franquista Gerona Inmortal  es desmarca de la neofranquista Vox, ja que no accepta la Constitució de 1978 
En un comunicat de la franquista Gerona Inmortal, que presideix l’advocat gironí Jaime Serrano de Quintana, a diferència del partit neofranquista Vox, que convocà la concentració en defensa de la Constitució monàrquica espanyola de 1978, sota el títol ‘Posició davant la celebració de la Constitució’, es diu: “Atesa la commemoració dels quaranta anys de la promulgació de la nostra vigent Constitució, aquesta Associació, fidel als seus orígens, vol reiterar la seva posició contrària a la mateixa, exposada ja en les dates en que es va elaborar i aprovar el màxim text legal. De manera resumida, la nostra argumentació en contra de la mateixa es fonamenta en: Primer, en què eludeix qualsevol referència a Déu i a l'ordre sobrenatural, del que se segueix, a pesar de la seva aconfessionalitat explícita, una confessionalitat implícita de caire relativista i naturalista. Segon, la implantació del terme nacionalitats és, a banda de la seva confusió semàntica, una porta oberta al desmembrament d'Espanya, com ha quedat demostrat. Tot això amb l'afegit de l'establiment de les Autonomies, autonomies que més que un punt d'arribada, són o poden convertir-se en un punt de partida.
Com a última cosa, quan en el text es parla que tots tenen dret a la vida, l'ambigüitat del concepte no ha impedit la legalització del suposat dret a avortar, com de la possible impròpiament anomenada eutanàsia”. Amb aquesta posició del franquisme històric gironí no es estrany el fracàs de la convocatòria de Borbònica i Vox a la plaça U d’Octubre 2017 de Girona el dijous.

Sirvent denuncia que els Mossos van llençar-li la pilota d’escuma amb intencionalitat 
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la diputada de la CUP-CC Maria Sirvent, ferida en una mà per una pilota d’escuma disparada pels Mossos d’Esquadra dijous a Terrassa (Vallès Occidental), ha assegurat que no es va tractar d’un accident, sinó que l’agent va “apuntar”. En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, la diputada ha explicat que dijous ella estava en un carrer “on no hi havia massa més gent” atenent dues persones, “una amb una crisi d’ansietat i l’altra amb el cap sagnant”, i ha subratllat que aquestes “pistoles són de molta precisió i fins i tot tenen un visor”. 

Dimissió de Miquel Busch 
Maria Sirvent ha demanat la dimissió del conseller de l’Interior, Miquel Buch, per la “desproporció policial” de dijous.
Sirvent ha explicat que ja té “bé” la mà, que ja li han donat l’informe mèdic de les ferides que va patir i que està “preparant la corresponent denuncia”. 

Interior en “defensa les elits financeres” 
Per tot plegat, ha denunciat la gestió política del Departament d’Interior del Govern de la Generalitat que “defensa les elits financeres”. “Tenim un model de seguretat que no dista en res del de fa 40 anys, que defensa les elits financeres”, ha criticat.

“Les manifestacions feixistes, un perill per a les persones” 
La diputada ha explicat que dimecres va trucar a Miquel Buch “per dir-li que les manifestacions feixistes eren un perill per a les persones” i demanar-li que no els donés el permís per manifestar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada