dilluns, 20 d’agost del 2018

Ponts de llibertat: Incident i agressivitat de la Gendarmeria francesa, intentant prohibir l’acció de solidaritat.

Incident amb la Gendarmeria durant l'acte de suport als presos politics catalans fet pel Comitè de Solidaritat Catalana.  
Comença la marxa ciclista que recorre Catalunya per reclamar la llibertat dels presos polítics que acabarà a Figueres. L'han iniciada tres ciclistes però se n'aniran sumant més durant el trajecte, que farà parada als centres penitenciaris, entre ells el de Figueres.  
Els CDR de la Selva marítima ahir diumenge van omplir part de la platja de Blanes de para-sols grocs.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/08/2018   
Pollestres/ Cànoes (comtat de Rosselló).-   

 Segons VilaWeb Catalunya Nord els gendarmes francesos han intentat prohibir l’acció Ponts per la llibertat el matí del dissabte, en un pont per sobre de l’autopista entre Pollestres i Cànoes. Teo Vidal, de VilaWeb Catalunya Nord va ser un dels protagonistes involuntari (el de l’estelada negre) i podeu-li preguntar o podeu-li testimoniar al  correu [catalunyanord@vilaweb.cat].
Segons el seu relat:
1) L’estelada negre: “el gendarme va venir cap a mi; primer em va dir que em coneixia d’una mateixa manifestació d’una precedent setmana, li vaig contestar que sí. Desprès em va agafar l’estelada pel pal intentant (sense argumentar res) robar-me-la..., m’hi vaig resistir i no va haver ni insults ni cops, ni cap empenta si no la resultant que ell va continuar intentar prendre violentament l’estelada que defensavi”.
2) Entre altres mentides (en aquest sentit: manera voluntàriament errònia d’interpretar o pretesament citar la llei per obtenir la por i l’acatament d’una persona que no ho pretenia. A més a més agreujat, per venir d’una persona o autoritat acreditada per teòricament fer-la aplicar i coneixent-la millor que un qualsevol):
–. “Cette manifestation est interdite’ (resposta nostra: Qui l’ha prohibida? Teniu un paper que ho certifica?)…
–. ‘Les manifestations doivent être autorisées par le prefecte’ (resposta: és en contrari. A favor de la llibertat d’expressió, hom pot manifestar lliurement i sense prèvia autorització encara més en llocs públics, veure el dret francès i la Declaració universal dels drets humans article 19: ‘Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres’.
–. “Je vous demande d’effacer de votre portable la photographie que vous venez de me faire, vous n’avez pas le droit d’avoir ma photo dans votre appareil » (resposta: No és exacte! Qualsevol pot fotografiar qualsevol cosa o persones a la via pública. Desprès, si un fotografiat considera que l’ús que s’ha fet d’aquesta fotografia el perjudica pot argumentar-ho i demanar condemna per via judicial).
-.… i més.
Podeu trobar altra versió, del tot complementària, al portal CatNord, “ahir dissabte, hi va haver un incident, entre membres del Comitè de Solidaritat Catalana i els gendarmes, que van perdre les formes, i van trencar inclús , el pal d’una estelada.
Cada dissabte, des de començament d’estiu, es du a terme una acció de protesta, al pont que hi ha damunt l’autopista entre Pollestres i Cànoes. Els activistes nord-catalans, pengen una lona demanant l’alliberament dels presos politics catalans.
‘Ahir va ser diferent’, continua Hervé :’ Primer ha arribat un cotxe amb dos gendarmes, han parat al pont i sense baixar ni dir ‘Bonjour’ han demanat cridant al seu altaveu la presència d’un responsable. M’hi he dirigit, i sense embuts un me diu: ‘Enlevez cette banderole ou on vous embarque, vos papiers d’identité‘ (Traieu aquesta lona o us detenim) i sense esperar cap resposta baixa del cotxe, me deixa amb l’altre gendarme que m’identifica i ell se dirigeix cap a la resta del grup on repeteix l’amenaça: ‘enlevez cette banderole ou on vous embarque’ Tothom al pont ho tenia clar: sem ciutadans, defensem una causa justa, tenim dret a manifestar, no marxarem. El gendarme demana si tenim autorització prefectoral per a manifestar, expliquem que no, que no és necessari, per tant no l’hem demanada. Ell nos vol explicar que si no tenim autorització és que la manifestació és prohibida, llavors li demanem la justificació de la prohibició, el paper prefectoral que estipula aquesta interdicció. Incapaç d’ensenyar res nos afirma que el que una manifestació no autoritzada és prohibida… Arriba un segon cotxe de la gendarmeria i el to del gendarme va pujant mentre continuem defensant el nostre dret a manifestar. Al cap d’un moment un gendarme, que deu patir al·lèrgia a les estelades, vol agafar la d’un dels manifestants, … ‘. 

Comença la marxa ciclista que recorre Catalunya per reclamar la llibertat dels presos polítics 
Els ciclistes que han començat la Marxa.L’Agència Catalana de Notícies informa que tres ciclistes han iniciat aquest dilluns una pedalada reivindicativa que, sota el nom de 'Pedalem per als presos polítics', recorrerà Catalunya durant una setmana per reclamar l'alliberament dels polítics i líders independentistes presos. La marxa ciclista, que ha arrencat a la plaça Paeria de Lleida, es divideix en set etapes en les quals s'aniran sumant més ciclistes ja que, fins al moment, són gairebé una cinquantena els inscrits. La iniciativa recorrerà prop de 700 quilòmetres, discorrent per diferents localitats del país.
Els participants faran parada als centres penitenciaris de Mas d'Enric, Lledoners i Puig de les Basses, on finalitzarà la pedalada el diumenge dia 26. Des de Pedalem per la Independència, entitat promotora de la iniciativa, fan una crida a la ciutadania a participar-hi ja sigui prenent part en una, dues o en totes les etapes o en els diferents actes i activitats paral·lels també de caire reivindicatiu previstos cada tarda o vespre als municipis on finalitzarà cada etapa. Entre aquests, es duran a terme pedalades populars des de Tarragona, Manresa i Figueres, respectivament, que portaran els ciclistes, així com totes les persones que ho vulguin, fins a les tres presons.
Abans de donar el tret de sortida a la pedalada des de Lleida, el promotor de la iniciativa i responsable de Pedalem per la independència, Eduard Sadurní, ha explicat que l'objectiu "és exigir al govern espanyol les persones que han permès a tots els ciutadans de Catalunya poder votar". "És impensable que en un país democràtic et puguin tancar per deixar opinar la gent, això és impensable i la situació no es pot normalitzar" i, per això, "totes les activitats que es facin per exigir la llibertat la seva llibertat, són bones", ha exposat Sadurní. 

Set etapes, prop de 700 quilòmetres i actes davant les presons 
La primera etapa de Pedalem per als presos polítics ha sortit a les 9 hores des de la plaça Paeria de Lleida. Durant el matí, discorrerà per Puigverd de Lleida, Castelldans, Cervià de les Garrigues, Vinaixa, Vimbodí, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Picamoixons, Serradalt, el Rourell, Vilallonga del Camp, el Morell, la Pobla de Mafumet i Tarragona. A les 19 hores està prevista una pedalada popular que portarà els participants des la plaça de la Font tarragonina fins la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès), on es troba Carme Forcadell. 

Els CDR de la Selva marítima ahir diumenge van omplir part de la platja de Blanes de para-sols grocs  
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies els Comitès de Defensa de la República de la Selva marítima (el CDR de Lloret de Mar i el CDR de Blanes) han difós un vídeo en què omplen part de la platja de Blanes (la Selva marítima, comtat de Girona) de para-sols de color groc, com a denúncia de la situació dels polítics i líders socials independentistes presos o a l'exili.
Segons han explicat a través de les xarxes socials, l'acció solidària es va fer ahir diumenge. Es van clavar prop de 90 para-sols en disposició geomètrica en una zona pròxima a Sa Palomera, un dels indrets més coneguts de la platja de Blanes.
El vídeo conté imatges aèries capturades amb un dron en què es veuen els para-sols estesos a la platja, enmig dels quals n'hi ha 10 que conformen la paraula 'Democràcia'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada