dimecres, 13 de juny del 2018

Nou operatiu anticorrupció pel cas Agissa

El fiscal anticorrupció, José Grinda, arribant a l'Ajuntament de Girona. ACNMadrenas nega que s'hagi pagat el fons Santos Torroella amb diners públics de l'empresa d'aigua   



 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/06/2018   
Girona, Salt i Sarrià de Ter (Gironès, comtat de Girona).-   

Aquest dimecres, la Guàrdia Civil s'ha presentat als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Gironès, comtat de Girona) en la segona fase de les actuacions contra una presumpta trama delictiva i un suposat desviament d'Agissa, que els investigadors xifren en 15 milions d'euros efectuat mitjançant irregularitats com el cobrament de serveis ficticis i factures inflades.
Les indagacions de la Fiscalia Anticorrupció i el Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona afecten no només l'etapa de Puigdemont com a alcalde per CiU entre 2011 i 2016) els mandats dels seus antecessors del PSC Anna Pagans i Joaquim Nadal, a partir de 1992.
Anticorrupció ha comunicat que arran de les entrades i escorcolls del passat mes de setembre es va accedir a "documentació de la qual s'infereix la possible comissió dels delictes de malversació, apropiació indeguda, prevaricació i falsedat en document mercantil per part dels qui van ser els responsables polítics" dels consistoris, en un cas  sorgit d'una denúncia presentada per la CUP de Girona l'any 2015 contra els directius d'Agissa, té el seu epicentre en la renovació del contracte de subministrament d'aigües d'aquesta societat. Els investigadors, particularment, volen aclarir l'origen dels diners amb què l'Ajuntament de Girona va adquirir el fons d'art Santos Torroella per 3,9 milions d'euros. 

Madrenas nega que s'hagi pagat el fons Santos Torroella amb diners públics de l'empresa d'aigua 
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (PDeCAT), ha assegurat que el fons d'art Santos Torroella es paga, des de la seva adquisició l'any 2014, amb el "pressupost ordinari" de l'Ajuntament. "L'està pagant encara avui dia l'Ajuntament, ni aigües ni ningú més", ha afirmat Madrenas.
Aquest dimecres al matí el fiscal anticorrupció, José Grinda, i la Guàrdia Civil han entrat a l'ajuntament de Girona --i també als de Salt i Sarrià de Ter-- per demanar informació relacionada amb aquesta operació d'adquisició de la col·lecció. Investiguen si es van desviar diners públics vinculats a la gestió de l'aigua --com ara el cànon per l'allargament de la concessió a Agissa-- per comprar el fons, quan Carles Puigdemont era alcalde de Girona.
Madrenas ha criticat el "xou mediàtic" organitzat per la Fiscalia i subratlla que podien haver demanat la informació a través del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Girona que porta la investigació del cas Agissa.
 En aquesta causa, l'Ajuntament de Girona exerceix l'acusació particular i la CUP-Crida per Girona la popular. El regidor cupaire Lluc Salellas també ha denunciat que s'utilitzi el cas per "tapar" altres casos de corrupció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada