divendres, 15 de juny del 2018

L'Ajuntament de Girona s'ofereix per acollir refugiats del vaixell Aquarius

L'alcaldessa ha fet arribar al president Quim Torra la disponibilitat per donar ajuda.  
L'entitat Girona Acull havia demanat a l'Ajuntament gironí que s'ofereixi per acollir aquestes persones refugiades del vaixell.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/06/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies l'Ajuntament de Girona s'ha ofert per acollir a la ciutat persones refugiades que viatgen a bord del vaixell Aquarius. De moment, d'acord amb la disponibilitat dels recursos que es gestionen des d'Igualtat i Drets Socials, des del Consistori gironí s'ha ofert allotjament i ajuda per a dues famílies. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ja ha expressat aquesta voluntat al president de la Generalitat, Quim Torra. "Ens posem a disposició del president i de les institucions catalanes per acollir les persones que faci falta a la nostra ciutat", ha dit l'alcaldessa. "Estem davant una situació d'emergència a la qual hem de respondre amb humanitat i dignitat", hi ha afegit.
L'entitat Girona Acull va demanar dimecres a l'Ajuntament gironí que s'ofereixi per acollir aquestes persones refugiades del vaixell Aquarius, que va rescatar 629 persones de la mar Mediterrània dissabte a la nit.
Després de la negativa de diversos Estats, com ara el Govern italià, a rebre el vaixell, aquesta setmana el Govern espanyol ha decidit obrir-li les fronteres per raons humanitàries i està previst que arribin al port de València (l’Horta, País Valencià) en els propers dies.
Des de l'Ajuntament de Girona, a través dels serveis d’Igualtat i Drets Socials i de Cooperació, s'han establert contactes amb la Xarxa de Ciutats Refugi d'Espanya per traslladar al Govern de l'Estat la necessitat de complir amb els compromisos pactats amb Europa i desbloquejar les ajudes en relació amb les persones refugiades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada