divendres, 16 de febrer del 2018

L’alcalde de Ripoll recela del secretisme del CNI

Munell i Polanco, aquest vespre a l'Ajuntament. ACNJordi Munell tem que l’Estat estigui amagant informació sobre la relació de la intel·ligència espanyola amb el cervell dels atemptats de l’agost i anuncia que s’han personat en la causa judicial  
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/02/2018  
Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que: “Els atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost passat pesen sobre la consciència d’algú i l’Ajuntament de Ripoll vol arribar fins al final per saber de qui es tracta”, va dir ahir l’alcalde de Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona), Jordi Munell, després de la reunió --sis mesos després dels atemptats-- de seguiment del projecte de convivència amb representants de la Generalitat de Cataluya. Munell va manifestar que ha intentat de totes les maneres possibles obtenir informació sobre la vinculació de l’eximam de Ripoll –el cervell de l’atemptat-- amb el CNI espanyol i que el secretisme li fa témer que tinguin alguna cosa a amagar en aquest sentit. “Ho sabien? Es podia haver actuat per evitar els atemptats? Aquesta és la qüestió i s’hauria de saber la veritat”, va dir.
Segons ell, va demanar reiteradament ser present en la comissió d’investigació al Congrés de Diputats, que posteriorment es va reconduir en una comissió secreta, on també va demanar ser-hi. L’alcalde va lamentar que ningú s’ha dignat a respondre’l, ni el ministre de l’Interior, ni el delegat del Govern espanyol a Catalunya, ni el subdelegat a Girona, per a qui va tenir paraules molt dures. “En el moment de sortir a la foto, són capaços de venir a Ripoll, i potser van venir sabent molta d’aquesta informació”, va indicar.
Ara, diu que espera obtenir més informació a través dels diputats catalans al Congrés de Diputats, especialment dilluns que ve, que és quan es durà a terme una reunió d’aquesta comissió a Madrid. Munell va avançar que seran a Madrid juntament amb l’alcaldessa de Cambrils (Baix Camp). A més, va anunciar que avui anirà a Cambrils per sumar-se a un acte de record i per presentar una queixa conjunta amb l’alcaldessa d’aquell municipi.
Per altra banda, l’alcalde de Ripoll va anunciar que s’han personat en la causa judicial de l’Audiència Nacional del Regne d’Espanya com a part afectada i per obtenir informació. Ho han fet a través d’un bufet d’advocats penalistes.
En la roda de premsa, hi havia el secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós; el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i el delegat d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco. Tots tres van manifestar el seu suport al model de convivència que es treballa a Ripoll, amb la participació d’agents de tots els sectors i a través de taules sectorials. Per ells, és un laboratori davant d’una societat diversa en tots els àmbits i de prevenció en situacions de captació en el terreny del radicalisme ideològic, en relació als fets d’agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada