divendres, 17 de novembre del 2017

El clam per la llibertat dels Jordis no s'apaga un mes després de ser empresonats

La gent torna a sortir al carrer per mostrar la seva solidaritat amb els catalans empresonats  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/11/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Ahir va fer un mes dels primers presos polítics del procés català d’alliberament nacional i la proclamació de la República. Un mes des que la jutgessa de l’Audiència Nacional del Regne d’espanya, Carmen Lamela, va enviar al centre penitenciari de Soto del Real els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Però lluny d’ensorrar-se, la gent del país ahir va tornar a aprofitar aquesta trista data per reivindicar la seva llibertat davant els ajuntaments d’arreu de Catalunya. 
La plaça del Vi, a Girona, es va emplenar, també centenar de persones es van aplegar a Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú), igualment davant l’ajuntament d’Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), en una concentració comarcal.
A l’Alt Empordà hi va haver també concentracions a les 20:30h, amb una gentada a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), ciutat on Òmnium Cultural està molt implantat, ja en temps del franquisme i les classes de català del matrimoni Fortiana. També a l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries), on es va dibuixar un gran llaç groc amb llums dels telèfons portàtils davant l’ajuntament i la pancarta ‘Llibertat Presos Polítics. Som República’.  
A Barcelona, el punt de trobada va ser la plaça Sant Jaume, on l’actriu Agnès Busquets va llegir un manifest en contra de l’empresonament dels Jordis i part del Govern legítim català, a més de condemnar la intervenció de l'autogovern català. La multitud de persones que es va aplegar ahir dijous davant el consistori barceloní, va barrejar els càntics que els acompanyen des dels inicis de la seva protesta --com L’Estaca, de Lluís Llach, "no esteu sols" o "llibertat"-- amb alguns de més nous sorgits arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola: "fora els ocupes del Palau” i "és Puigdemont el nostre president", entonats a l’uníson.

Que “se’n vagin els mandarins que han enviat a destruir la Generalitat” 
A la plaça de Sant Jaume de Barcelona, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, van recordar els seus líders empresonats, juntament amb els vuit consellers i la resta del Govern legítim català a Bèlgica.
L’actriu Agnès Busquets va llegir el manifest on es deia que “exigim el nostre dret a governar-nos lliurement a partir de la mateixa nit del 21 de desembre”, un text que també va exigir que “se’n vagin els mandarins que han enviat a destruir la Generalitat”. Les principals proclames han estat “Fora els ocupes del Palau”, “És Puigdemont el nostre president”, “Llibertat”, “Som República” i ‘In-de-pen-dèn-cia”. A les 20:30 es va dibuixar un gran llaç groc amb llums dels telèfons portàtils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada