divendres, 22 de setembre del 2017

Mil persones es concentren davant l’edifici de la Delegació de la Generalitat a Girona reclamant el referèndum

Els funcionaris llegeixen un manifest en suport als detinguts   





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/09/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies Més de mil persones s'han concentrat davant la Delegació del Govern a Girona en suport al referèndum i per condemnar les detencions i els escorcolls contra l'1-O. Durant la protesta, convocada pels funcionaris de la Generalitat, s'ha despenjat una immensa pancarta a la façana amb el lema 'Democràcia'.
Els treballadors han llegit un manifest on mostren el seu suport "incondicional" a tots "els companys detinguts i investigats" i reclamen que "més enllà d'ideologies o posicionaments polítics, prevalguin els valors cívics, ètics i democràtics".
L'escrit denuncia "els abusos judicials i policials" en contra de les institucions catalanes "amb finalitats exclusivament polítiques". La concentració s'ha acabat amb el cant d'Els Segadors i crits a l'uníson de "Votarem, votarem!!".
La concentració, promoguda pels mateixos funcionaris i treballadors de la Generalitat --a Girona, n'hi ha uns 800--, s'ha fet a les onze del matí. En total, més de 1.000 persones s'han aplegat davant l'edifici de la Delegació del Govern, on des del sostre s'ha desplegat una gran pancarta que cobreix tota la façana i que llueix el lema 'Democràcia'. Mentre la lona anava caient, tots els concentrats han cridat: "Votarem, votarem!!".
Durant la protesta, el col·lectiu ha llegit un manifest on mostra el seu "suport incondicional" a les "companyes i companys detinguts i investigats" en el marc de l'estratègia de l'Estat per impedir el referèndum. La informadora de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) Montse Fusté, que ha llegit l'escrit en nom de tots, ha destacat que l'escrit és "un manifest neutre, perquè tothom s'hi senti representat, en defensa dels nostres drets".

"Reclamem respecte" 
"Reclamem respecte, més enllà d'ideologies o posicionaments polítics, demanem que prevalguin els valors cívics, ètics i democràtics", recollia l'escrit. I hi afegia, recollint la voluntat dels treballadors públics: "Denunciem els abusos judicials i policials en contra les nostres institucions, amb finalitats exclusivament polítiques; no volem ser objecte d'instrumentalitzacions" 
Els funcionaris de la Generalitat recorden que treballen "per les ciutadanes i ciutadans". "I per ells, reclamem recuperar el clima de llibertat i serenor amb què hem d'exercir les nostres funcions", conclou el manifest.
La concentració s'ha acabat amb un aplaudiment, en suport dels detinguts dins el macrooperatiu policial contra l'1-O, i amb els crits "In-inde-independència!".  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada